Fucsovics Márton (szemben, balra) és Balázs Attila párosban versenyben maradt (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A szabadkártyás magyar páros szuper tie-breakben győzte le a nyolcaddöntőben a Fabrice Martin, Purav Raja francia, indiai kettőst, úgy, hogy a második játszmában négy mérkőzéslabdát hárított. A mieinkre a legjobb nyolc között a japán színekben játszó Ben McLachlan és a német Jan-Lennard Struff vár mint második kiemelt kettős.

Balázs és Fucsovics egyesben az első fordulóban búcsúzott a Kopaszi-gáton zajló tornán – csakúgy, mint Piros Zsombor.

FUCSOVICS MÁRTON TANÁCSTALANSÁGA
„A második játszma után ültünk a padon Atival, és azt találgattuk, hogy nyertük ezt meg? Végig az ő kezükben volt a meccs, irányították a labdameneteket, a döntő rövidítést is jobban kezdték, de a páros ilyen, néhány labdán múlik. Mindent megtettünk a győzelemért, hiszen ha nem sikerült volna, hatból hat vereség hazai pályán, az padló lett volna. Nem játszottunk igazán jól, de büszke vagyok magunkra, hogy fordítani tudtunk és a negyeddöntőbe jutottunk.”
BALÁZS ATTILA ELSZÁNTSÁGA
„Két igazi párosspecialista ellen játszottunk, rettentően nehéz volt. A szakadék széléről jöttünk vissza, az biztos. Kaptunk kritikákat, még a lelátóról is, amik nem estek jól, de ez van. A tenisz ilyen sport, hetente játszunk és mindig csak egy győztes ünnepelhet. Marci és én is mindent megtettünk egyesben, döntő szettben kaptunk ki, közel voltunk a továbbjutáshoz. Sajnálom, hogy így alakult, de párosban minél tovább szeretnénk jutni a magyar közönség előtt, küzdeni fogunk.”

 

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (501 345 euró, salak)
PÁROS, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Balázs, Fucsovics–Martin, Raja (francia, indiai) 4:6, 7:6 (7–3), 10–7

EGYES, 1. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Mihail Juzsnij (orosz)–Piros Zsombor 6:3, 6:3
NYOLCADDÖNTŐ
Sonego (olasz)–Gasquet (francia, 3.) 6:4, 7:6 (7–4)
Bedene (szlovén, 5.)–Berrettini (olasz) 7:6 (7–2), 4:6, 6:4
Struff (német, 7.)–Bublik (kazah) 6:1, 6:4