A centerpálya új tetővel gyarapodott (Fotó: AFP)

 

Bernard Giudicelli, a Francia Teniszszövetség (FFT) elnöke csütörtökön elmondta, a jegyárusítás július 16-án kezdődik. Az egészségügyi és biztonsági szabályok szerint a nagyobb pályák lelátóin legfeljebb négy ember ülhet együtt, és minden sorban legalább egy széket üresen kell hagyni a csoportok között, mindez lehetővé teszi a szigorú távolságtartási intézkedések betartását. A kisebb pályák lelátóin nem ülhetnek egymás mellé az emberek, minden foglalt hely mellett üresen kell hagyni egy széket.

A szervezők így naponta 20 ezer nézőt várnak, a döntőt pedig körülbelül 10 ezer ember figyelheti majd a helyszínen. Ezek a számok akkor változhatnak, ha a francia kormány felülvizsgálja a társadalmi távolságtartás szabályait. Ha ez megtörténik, újabb jegyek kerülhetnek forgalomba, de az is elképzelhető, hogy a belépők egy részét érvénytelenítik, és azok árát visszafizetik.

A szájmaszk viselése a pálya közelében tartózkodók számára kötelező, a lelátón ülők számára csupán ajánlott lesz. A létesítmények területén számos helyen kézfertőtlenítők állnak majd a szurkolók rendelkezésre.

A játékosok és a közreműködők számára még nem dolgozták ki az egészségügyi protokollt.
A salakpályás Grand Slam-torna május 24-én kezdődött volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, ezért szeptember 27. és október 11. között rendezik meg.

A férfi és női teniszezők versenysorozata is augusztusban folytatódik. A wimbledoni Grand Slam-tornát idén nem rendezik meg, az amerikai nyílt bajnokságra augusztus 31-től szeptember 13-ig kerül sor zárt kapuk mögött.