Andy Murray nem gondol a visszavonulásra (Fotó: AFP)

 

A világranglistán jelenleg mindössze 19. helyen álló kétszeres olimpiai bajnok (2012, 2016), kétszeres wimbledoni (2013, 2016) és egyszeres US Open-bajnok (2012) teniszező legutóbb tavaly Wimbledonban játszott tétmeccset, akkor a negyeddöntőben az amerikai Sam Querrey szetthátrányból győzte le öt játszmában.

Murray ezt követően még megpróbálkozott a US Openen való indulással, de állandósuló csípőproblémája miatt végül úgy döntött, hogy az év hátralévő részét kihagyja, és csak 2018-ban tér vissza.

Ugyan novemberben játszott egy bemutató meccset Roger Federerrel (6:3, 3:6, 10–6-ra vesztett), december végén Abu-Dzabiban 6:2-re kikapott Roberto Bautista Aguttól, a brisbane-i tenisztornától korábbi csípősérülése miatt már az első mérkőzése előtt visszalépett.

Még nem fejeztem be a teniszkarrierem. A legmagasabb szinten fogok újra teljesíteni, nagyon optimista vagyok a jövőmet illetően. A célom, hogy a füves pályás szezonra visszatérjek, ha lehet, még előtte, de az biztos, hogy semmit sem fogok siettetni– idézi Murrayt a BBC.