Tenisz: megelőzni Federert? Nadal válaszolt

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 21:56
Rafael Nadal a tizedik Roland Garros-diadalával már 15-szörös egyéni Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Lehagyta tehát Pete Samprast (14), a ranglistát vezető Roger Federer azonban 18 GS-trófeával még így is viszonylag távol van tőle. De vajon ő maga hogyan vélekedik erről?

A Marca interjút készített Rafa Nadallal, akit megkérdeztek arról is, el tudja-e képzelni, hogy megelőzi Federert a megnyert Grand Slam-tornák tekintetében.

SZAVAZÁS

Ön szerint Nadal utoléri Federert a megnyert Grand Slam-trófeák számában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem, mivel nem is gondolok erre – felelte Nadal. – Megértem, hogy előkerülnek ezeket a kérdések, de hat hónapja sem voltam olyan tökéletes, és most sem vagyok az. Az a fajta személy vagyok, aki nem válik euforikussá akkor sem, ha jól mennek a dolgai, de nem is leszek túl negatív, ha rossz passzban vagyok. Eléggé kiegyensúlyozott személyiség vagyok. Most csak az lebeg a szemem előtt, hogy a lehető legjobb állapotban érkezzek meg Wimbledonba. Nem járnak a fejemben olyan távoli és bonyolult gondolatok, hogy például megelőzhetem-e Federert. Jelenleg jócskán le vagyok maradva tőle. Nem az az álmom, hogy beérjem Federert vagy a lista élére kerüljek, hanem sokkal inkább az, hogy folytatni tudjam a játékot, és azt csinálhassam, ami motivál. Az egyetlen célom és a legfőbb motivációm, hogy boldog legyek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik