Tenisz: másodszor is újrakezdi a korábbi világelső, Kim Clijsters

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.12. 15:01
null
Legutóbb 2012-ben láthattuk a teniszpályán Kim Clijsterst, aki jövőre ismét visszatér a profik közé (Fotó: AFP)
Másodszor is újrakezdi a teniszt Kim Clijsters – jelentette be közösségi oldalán a 36 éves belga játékos. A korábbi világelső 2020-ban visszatér a WTA vérkeringésébe.

 

Clijsters 2007-ben, a US Open megnyerése után vonult vissza, hogy családot alapítson, majd 2009-ben újrakezdte a teniszt. Nem is akárhogyan: a US Opent kétszer, az Australian Opent egyszer nyerte meg, mielőtt 2012-ben bejelentette, hogy abbahagyja. Egyesben kétszer is döntős volt a Roland Garroson, párosban megnyerte a salakos Grand Slam-tornát – ahogy Wimbledont is. Eddigi pályafutása alatt összesen 41 WTA-tornagyőzelmet aratott egyesben, 11-et párosban.

„Mit akarok igazán az életben? Az elmúlt hét évben teljes állású anya voltam. Nagyon szeretem ezt, tényleg nagyon-nagyon. Ugyanakkor nagyon szerettem profi teniszezőnek lenni. És őszintén megvallva nagyon hiányzik az az érzés. Arra gondoltam, mi lenne, ha megpróbálnám a kettőt egyszerre... Tudok-e egyszerre három gyermekem szerető édesanyja és profi teniszező lenni? Nekivágok! Találkozunk 2020-ban!” – mondta rövid videójában Kim Clijsters.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik