Tenisz: már a legjobb nyolc között Stollár Fanny Las Vegasban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 22:58
Izgalmas és fordulatos mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé a világranglista 127. helyén álló Stollár Fanny a 80 000 dollár összdíjazású Las Vegas-i ITF-tenisztornán.

A harmadik helyen kiemelt magyar versenyző második ellenfele a világranglista 505. helyén álló amerikai Hanna Chang volt, aki a selejtezőből jutott a főtáblára, majd ott honfitársát, Asia Muhammadot győzte le.

Fanny kezdte az adogatást és mindjárt két bréklabdát is hárítania kellett, ezután viszont nagy küzdelemben végül sikerült megszereznie a vezetést. Ezt követően 4:3-ig mindenki hozta a saját szervajátékát, akkor viszont a magyar lány brékelni tudott, és a következő gémben le is zárta az első játszmát (6:3).

Pénteken már az elődöntőbe kerülésért játszhat Stollár Fanny
Pénteken már az elődöntőbe kerülésért játszhat Stollár Fanny

 

A másodikat egyből brékkel kezdte teniszezőnk, Chang azonban 2:0 után sorozatban három játékot nyerve fordított. Ezután viszont megint Stollár percei következtek: ő nyert kettőt, majd egy brékváltás után a mérkőzésért adogathatott. Az amerikai nem adta olcsón a bőrét, két bréklabdája is volt, majd egy meccslabdát hárított, de végül mehetett gratulálni a magyar játékosnak (6:4).

„Tudtam, hogy nem lesz annyira egyszerű ez az összecsapás, ilyenkor az ellenfél ranglistahelyezése eléggé becsapós, nem szabad belőle túl sok mindent levonni. Ráadásul nagyon erős szél fújt, ami az én játékomat eléggé zavarja, de szerencsére a fontos labdameneteknél mindig tudtam összpontosítani” – mondta el a találkozó után a jelenlegi második számú magyar teniszezőnő, akinek következő ellenfele, már az elődöntőbe kerülésért, pénteken a világranglista 536. helyén álló mexikói Giuliana Olmos lesz, aki az orosz Varvara Flinket (189.) búcsúztatta a második fordulóban (6:3, 6:2).

A párosok tornájának első fordulójában Stollár Fanny a brazil Beatriz Haddad Maia oldalán lépett pályára a Lauren Davis, Julia Elbaba amerikai duó ellen, ott azonban már nem ment ilyen jól, mert az ellenfél 7:5, 6:4-re nyert. Ugyanitt viszont Jani Réka a norvég Ulrikke Eikerivel 3:6, 6:1 után a döntő rövidítésben 10–7-re győzte le a harmadik helyen kiemelt amerikai, brit kettőst, s ő is a nyolc közé jutott.

 

ITF-TORNA, LAS VEGAS (80 ezer dollár, kemény pálya), nyolcaddöntő
Stollár (3.)–Chang (amerikai) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik