Tenisz: Lucie Safárová bejelentette visszavonulását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.10. 18:22
null
Safárová jövő januárban befejezi (Fotó: AFP)
A jövő év elején, az ausztrál nyílt teniszbajnokság után befejezi karrierjét a cseh Lucie Safárová. Mindezt a prágai cseh-amerikai Fed-kupa-döntőt megelőző sajtótájékoztatón jelentette be a világranglista korábbi ötödik helyezettje.

 

Még mindig szeretem a teniszt, nagyon hiányozni fog, de szépen akartam befejezni, és most eljött ennek az ideje. A pályafutásom jól alakult, mindennel elégedett vagyok, amit elértem" – mondta Lucie Safárová.

A 31 éves sportolónő egyéniben hét WTA-tornán győzött, a cseh válogatottal pedig négyszer nyerte meg a Fed-kupát. Párosban öt Grand Slam-címet gyűjtött be, míg honfitársával, Barbora Strycovával bronzérmes volt a 2016-os olimpián.

A világranglistán jelenleg 106. helyezett játékos, aki a Roland Garroson döntős volt 2015-ben, nem tagja a most Fed Kupa-finalista cseh válogatottnak. Pályafutása utolsó szakaszáról úgy nyilatkozott, hogy a stressz okozta egészségi problémái és az állandó utazás miatt nem sikerült úgy, ahogy szerette volna.

Emiatt döntöttem úgy, hogy más úton indulok el, amelyen boldog lehetek. A tenisz révén számos országba eljutottam, de most meg is akarom ismerni ezeket" – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik