Tenisz: június 12-én tartják a szövetség tisztújító közgyűlését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.25. 18:34
null
Juhász Gábor, a Magyar Teniszszövetség főtitkára a hétvégi Budapest-kupán (Fotó: Dömötör Csaba)
Június 12-én tartják a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlését.

 

Az MTSZ hétfői tájékoztatása szerint a szövetség óbudai székházában 10 órakor kezdődő közgyűlés napirendjén az elnök, hat elnökségi tag, egy ellenőrző testületi elnök és két ellenőrző testületi tag megválasztása szerepel.

Az elnökség – a napirend jelentőségére tekintettel – elsősorban a tagok személyes részvételével történő döntéshozatalt preferálja, ha a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik.

A közgyűlés összehívása azután vált szükségessé, hogy május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár akkor közölte: az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség nem marad irányítás nélkül, mivel a lemondott elnökségi tagoknak az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk a feladatukat.

A főtitkár az MTSZ honlapján emlékeztetett arra, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt szükséges volt egy teljes körű pénzügyi átvilágítás, melyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3.533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik