Tenisz: Joyce elmondta, miért lett Babos edzője

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 13:54
null
Babos Tímea gyorsan lenyűgözte híres edzőjét (Fotó: AFP)
Michael Joyce, Babos Tímea edzője a WTA honlapjának beszélt a magyar teniszezőről. Elmondta, miért vállalta el, hogy az edzője legyen, és miért csodálja párosspecialistánkat.

Babos Tímea Carla Suárez Navarro legyőzése után elmondta, Michael Joyce rengeteget segít neki, „pozitív energiát ad, minden nap tanulok tőle, rettentően hiszek a közös munkánkban”.

Marija Sarapova és Eugenie Bouchard korábbi edzője a Roland Garros alatt állapodott meg Babos Tímeával arról, hogy az edzője lesz. Az utolsó érv, ami meggyőzte, nem a Babos, Kristina Mladenovic páros tornagyőzelme volt, hanem ami ez után következett.

„Nagyon tisztelem Tímeát. A Roland Garros megnyerésének másnapján már Manchesterben volt egy Challenger-tornán, előbb odaért, mint én – mondta Joyce. Nagyon fontos volt neki, hogy egyesben feljavítsa a játékát, lenyűgözött. A legtöbb játékos azon töpreng, mire költse a négyszázezer dolláros nyereményét, de ő küzdött tovább. Ez a hozzáállás izgatottá tett a közös munka előtt.”

Michael Joyce hisz Babosban (Fotó: AFP, archív)
Michael Joyce hisz Babosban (Fotó: AFP, archív)

Joyce elmondta, Wimbledonban sem csalódott.

„Korán kiesett egyesben, és felajánlotta, hogy menjek haza a családomhoz, mert párosban egyedül is meglesz. Maradtam, öt-hat napot dolgoztunk együtt, és nagyon tartalmas edzések voltak. Kiváló erőnléti edzője van, ezzel nincs gondja, minden adott hozzá, hogy egyesben visszakapaszkodjon. Nincsenek konkrét céljaink, de Tímea bármire hajlandó, és ennél aligha kívánhat többet egy edző. Kétségtelen, hogy magasabbra juthat, mint ahol valaha volt. Először is apróságokon kell javítani, és ez jönni fog” – mondta Joyce.

Babos 2016-ban az egyéni világranglista 25. helyén volt, az volt a legmagasabb szintje. Edzője határozottan állítja, megvan benne, hogy ennél jobb legyen.

„Nem dolgozom akárkivel. Csak azokkal, akikben fantáziát látok. A fő feladatom, hogy a magabiztosságomból adjak neki, sokszor ugyanis jobban hiszek én a játékosomban, mint ő önmagában. Mind a ketten tudjuk, hogy min kell javulnia. Tudom, hogy amin keresztülmegy, azt már én is megéltem, a tapasztalatom átadása és befogadása teszi igazi csapatmunkává az együttműködésünket” – fogalmazott Joyce.

Babos egyesben a 2. fordulóban kiesett az amerikai szupertehetség, Cori Gauff elleni meccsen, de párosban Mladenoviccsal villámrajtot vettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik