„Szerintem jól kezelem a nehéz időszakokat, és folyamatosan azon dolgozom, hogy minél hamarabb megtaláljam a megoldást a formaromlásra” – nyilatkozta a világranglista 64. helyezettje a MOL Csapat honlapján.

Fucsovics legutóbb júniusban tudott kétszer egymás után mérkőzést nyerni, múlt szombaton pedig izomgyulladás és részleges izomsérülés miatt visszalépett a pekingi tornától. A visszatérést az október 14-én kezdődő stockholmi versenyen tervezi.

„Korábban már szenvedtem hasonló sérülést, így tudom, hogyan kell kezelni és minél hamarabb regenerálni a sérült területet. A kezelések mellett a könnyű gyakorlatos edzéseket is elkezdem, hogy a stockholmi tornán biztosan pályára tudjak lépni” – mondta.

Fucsovics leszögezte, a formahanyatlás nem az edzésmunkájában beállt változás következménye, ugyanolyan intenzitással és odaadással készül minden viadalra, mint korábban.

„Mivel hátrébb csúsztam a ranglistán, a pályán mutatott önbizalmam is csökkent, ez okozhatta, hogy a döntő pontok nem a javamra alakultak. Azon dolgozom, hogy ezek a bizalmatlanságok eltűnjenek, és vissza tudjak térni a tenisz szűk elitjébe” – mondta a nyíregyházi teniszező.