Tenisz: hathetes szünet, elmarad a budapesti ATP-torna is

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 16:05
null
Hat hétig minden ATP-torna elmarad (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány terjedése miatt az előttünk álló hat hétben elmarad minden férfi teniszverseny, így a budapesti ATP-torna is – közölte hivatalos honlapján az ATP.

 

Az Indian Wells-i és a miami torna elmaradását már korábban is lehetett tudni, és azt is sejteni lehetett, hogy többhetes kényszerszünetet rendelnek majd el. Az ATP csütörtök délutáni közlése szerint ez (egyelőre) hat hét lesz, így elmarad az imént említett két verseny mellett a houstoni, a marrákesi, a monte-carlói, a barcelonai és a budapesti ATP-torna is. A Kazahsztánban és Dél-Afrikában zajló Challenger-tornákat nem fejezik be.

„Jelentős döntést kellett meghoznunk, ami nagy veszteség a tornaszervezők, a játékosok és a szurkolók számára egyaránt. Ugyanakkor úgy hisszük, ez szolgálja a játékosok, az edzők és a teniszvilág érdekét a pandémia bejelentését követően. Sportágunk sajátossága, a sok utazás nagy veszélynek tenné ki a szereplőket, ráadásul több országban belépési tilalom van érvényben. Folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket és tartjuk a kapcsolatot az illetékes szervezetekkel, ha javul a helyzet, újra elindulhatnak a versenyek” – idézi az ATP közleménye Andrea Gaudenzi elnököt.

A világranglista változásával kapcsolatban még nem döntött az ATP, későbbre ígért tájékoztatást.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik