Tenisz: a tavalyinál szorosabban, de Raonic ismét legyőzte Fucsovicsot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 19:18
null
Fucsovics Márton másodszor is kikapott Milos Raonictól (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton két szettben 6:4, 6:4-re kikapott a hatodik helyen kiemelt Milos Raonictól a stuttgarti ATP 250-es tenisztorna negyeddöntőjében.

ATP 250-ES TORNA, STUTTGART (754 540 euró, fű)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Milos Raonic (kanadai, 6.) 4:6, 4:6

ÖSSZEFOGLALÓ

A tavalyinál (6:2, 6:4) szorosabb mérkőzésen, ám második összecsapásukon is kikapott Fucsovics Márton a kanadai Milos Raonictól.

Raonic, aki hosszabb kihagyás után a füves szezonra tért vissza, rögvest brékkel kezdte a mérkőzést, előnyét pedig végig megőrizte az első játszmában. Fucsovics helyzetén nem sokat segített, hogy a második szerváiból ötven százalék alatt tudott csak pontot csinálni az első szettben. A játszmát végül 6:4-re hozta Raonic.

A találkozón tizenegy ászt ütő kanadai a folytatásban is magabiztosan hozta saját adogatásait. Fucsovics viszont többször is elbizonytalanodott, ezt bizonyítja a hét kettős hibája is.

A második szettben 3:3-ig fej fej mellett haladt a két teniszező, a hetedik játszmában viszont Raonic újfent brékelte Fucsovicsot, ehhez egyetlen lehetőség is elég volt a világranglista 18. helyezettjének, aki innen már nem hibázott, 6:4, 6:4-re megnyerte a találkozót.

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI EREDMÉNYEI
Auger-Aliassime (kanadai, 7.)–Brown (német) 7:6 (7–3), 6:7 (2–7), 7:6 (7–2)
Struff (német)–Pouille (francia) 6:4, 6:4
Berrettini (olasz)–Kudla (amerikai) 6:3, 6:3

PONTRÓL PONTRA

MÁSODIK SZETT

10. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

A kanadai befejezheti, és rögvest egy 207 kilométer/órás szervával és ásszal kezd, 15:0. A folytatásban sem ad sok sanszot Fucsovicsnak, majd egy újabb ásszal 40:0-nél három meccslabdához is jut. Nem kell belőle csak egy, 45:0-vel befejezi a mérkőzést! 4:6, 4:6.

9. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Tét a meccsben maradás Fucsovics számára. Az első labdamenetet hozza is, ám utána üt egy kettős hibát (ez a hetedik a mérkőzésen, kár érte), 15:15. Majd hiába kéri a videó segítségét, a következő szervája hosszú, az ismétlést pedig Raonic ritörnnel hozza, 15:30. Fucsovics innen fordít, 40:30-nál kifejezetten látványos pontot hoz előre csalogatva a kanadait, majd mélyen, mögé ütve a labdát. A játék megvan, de ahhoz, ne ez legyen az utolsó, amit Fucsovics ma megnyer a következőt is hozni kellene egy brékkel. 4:6, 4:5.

8. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

A kanadai az első szervát elrontja, az ismétlést Fucsovics ugyan fogadja, de Raonic a hálónál jól röptézik, 15:0. A kanadai megüti a tizedik ászát is, 40:0; majd simán be is fejezi a játékot... 4:6, 3:5.

7. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Jönnek az új labdák. Fucsovics szinte feladja Raonicnak tenyeresre, a kanadai meg is bünteti érte, semmi 15. Az MTK teniszezője üt egy újabb kettős hibát, ez már a hatodik, rosszabbkor talán nem is jöhetne, semmi 30. A következő labdamenetből szépít a magyar, de aztán ismét elmér egy egyenest, 15:40. A második játszmában először jut bréklabdához Raonic, amit – akár a meccs elején – kegyetlenül ki is használ, 4:6, 3:4.

6. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

Hiába szerzi meg az előnyt Fucsovics, egy nem elég magas átemelés után egalizál a kanadai, 15:15. A következő szervát a bíró szerint kiüti, sólyomszemet kér és igaza is van Raonicnak, ez pedig így ász – már a tizedik tőle, 30:15. Innen 45:30-ra hozza a játékot. 4:6: 3:3.

5. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

30 semmivel indul a játék, de Fucsovics ezt követően üt egy kettős hibát (immáron az ötödik a mérkőzésen), majd Raonic hoz egy látványos pontot és egalizál. Fucsovics a következő szervát hozza, 40:30, de befejezni ekkor még nem tudja a játékot... 40 egál után üt egy ászt (a hatodik), majd Raonic hosszúra ereszt egy fogadást. Ezzel megvan, 4:6, 3:2.

4. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

Egy kemény tenyeressel Raonicé az előny, de egy nagyon pontos fonák kereszttel egalizál Fucsovics, 15:15. Szerencsére a kanadai sem ma hozza a legkiegyensúlyozottabb teljesítményét, egy bravúros megoldás, majd egy kettős hiba, ismét egál, 30:30. 40:30 után befejezhetné, de túlhúzza a keresztütést, 40:40. De az újabb bréklabdára még várnia kell Fucsovicsnak... Raonic pedig egy ásszal a végén lezárja. 4:6, 2:2.

3. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics hozza az adogatását, de ismét megnehezíti magának. Az első szervákkal nincs gond többnyire, de ha ismételni kell, azt csak ötven százalék körül nyeri... Raonic 40:30-nál közel kerülhetne, de jön egy újabb ász, ezzel pedig a második játék a szettben. 4:6, 2:1.

2. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

A kanadai simán hozza, megüti a hetedik ászát is... 45:0. 4:6, 1:1.

1. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

A magyar teniszező magabiztosan kezd, 40 semmivel kezd, majd üt két kettős hibát, ezzel Raonic felzárkózik, 40:30, egy röptével viszont Fucsovics befejezi 4:6, 1:0! Ezúttal megvan a jó kezdés!

ELSŐ SZETT


10. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

Raonic az első játszmáért adogat. Nem kezdi rosszul, rögvest egy ász a játék elején, 15:0. Tenyeres röpte a kanadaitól, Fucsovics fonákkal fogadja, de rövid, 30:0. Megint egy kegyetlen erejű szerva a kanadaitól, de hozzáér a hálóhoz, a következő nemcsak hozzáél, el is akad benne, majd az újabb kísérlet már kellően óvatos, Fucsovics vissza is adja, 30:15. A válasz egy újabb ász, ezzel pedig két játszmalabdája van Raonicnak. Egy is elég neki, hogy egy röptével megoldja. 4:6!

9. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics a játszmában maradásért adogat és rögvest egy ásszal kezd – már a negyedik. Aztán a kontraszt kedvéért összejön egy kettős hiba (ebből a műfajból kettőnél jár a magyar), 15:15. Mire leírom sajnos már háromnál, újabb kettős hiba és így már előnyben a kanadai, 15:30. A következő fogadást Raonic kiüti a pályáról, de csak millimétereken múlott, 30 egál. Újabb okos szerva Fucsovicstól, ezzel visszaveszi az előnyt a játékon belül, majd egy látványos labdamenet végén beüti a nyerőt, 45:30, összesítésben 4:5.

8. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

Ez kegyetlen volt. Raonic 45 semmire hozta az adogatását, Fucsovics a végén egy lecsapást még megmentett, a másodikat viszont már nem tudta, 3:5.

7. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics remek adogatójátékot hoz, 40:0. Raonic 40:15-nél szépít egy okos egyenes ütéssel, majd az MTK teniszezője szélesre üt egy röptét, 40:30. Végül egy ásszal befejezi, mikor már az ember kezdene aggódni... 3:4.

6. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

Az első pont Raonicé, a másodikat is beüthetni, de kissé hosszú a röptéje, Fucsovics elcsípi és beemeli a kanadai mögé, 15:15. A kanadai üt egy újabb kettős hibát, a mérkőzésen ez neki a második; 15:30. 30:40-nél Fucsovics először jutott bréklabdához, Raonic viszont hárítja, majd fordít és be is fejezi a játékot, 2:4.

5. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovicsé az első pont, majd a második szervája hosszú, az ismétlésből viszont el tud lépni 30 semmire. Jön egy ász, 40:0. A következőt viszont elhibázza Fucsovics, majd a második szerváját jól kontrázza meg Raonic, 40:15. A következő nyitásból viszont megoldja a magyar teniszező, hiába adja vissza Raonic, Fucsovics ziccerben az ellenkező oldalra üti a labdát, mint ahol a kanadai áll... 2:3.

4. JÁTÉK – RAONIC ADOGAT

A kanadai kettős hibát üt rögvest az elején, semmi 15. Másodiknál a második már jó, de Fucsovics magabiztosan fogadja, be is lehetne fejezni, ám rövid a keresztütés és a hálóban landol a labda, 15 egál. Kemény, vágott szerva Raonictól, 30:15. Fucsovics a következő fogadást is megoldja, majd egy könnyebbnek tűnő labdát ismét a hálóba üt, 40:15. Egy újabb kemény szerva, majd egy lecsapás... 1:3.

3. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

A világranglista 52. helyén álló magyar a második adogatását már hozza, még ha nem is könnyen: Raonic kétszer is egalizál, de az utolsó két pont Fucsovicsé, ezzel 1:2.

2. JÁTÉK
RAONIC ADOGAT

Az első pont Fucsovicsé lett, Raonic egy kurta-furcsa megoldással szinte saját magát „lövi lábon”, 0:15. A folytatás viszont a kanadaié, aki Fucsovics testre ütött labdáját bravúrral adja vissza, majd 30:15 után üt egy ászt, pillanatok alatt nyerőhöz jut és azt villámgyorsan ki is használja egy harmadik ásszal a játékban, 0:2.

1. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics rögtön egy ásszal kezdte a mérkőzést, 15:0. Raonic a másodikat kiüti, 30:0. A harmadik szervánál az első rossz, a másodikat visszaadja a kanadai, majd Fucsovics a hálóba küldi, 30:15. Raonics kimozgatja Fucsovicsot, aki bravúrral adja vissza a labdát a bal sarokból, a kanadai előre jön a hálóhoz és röptével megoldja, 30 egál. Egy rossz ritörn, bréklabda a hatodik kiemeltnél 30:40; majd Fucsovics üt egy kettős hibát... 0:1.

Köszöntjük olvasóinkat!

ELŐZMÉNYEK

Fucsovics Márton bejutott a stuttgarti férfi tenisztorna negyeddöntőjébe, mivel döntő szettben legyőzte a 4. helyen kiemelt grúz Nikoloz Baszilasvilit.

A döntő szettben a grúz vette kézbe az irányítást, 2:1 után elvette Fucsovics adogatását, azonban a magyar azonnal brékelt, majd hozva a saját szervajátékát, 3:3-ra egyenlített. Innen felváltva haladtak 5:4-ig, amikor Baszilasvili fogadóként 0:30-ról sorozatban három pontot csinálva meccslabdához jutott. Ezt Fucsovics hárította (majd még kettőt kivédett), és akkora lendületet kapott, hogy a következő játékban ő brékelt.

6:5 után aztán könnyedén hozta a saját adogatását, és 2 óra 18 perc alatt 6:7, 6:2, 7:5-re nyert. Negyeddöntős ellenfele a 6. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic lesz, aki a francia Jo-Wilfried Tsongát győzte le.

A kanadai három szoros szettben, 2 óra 27 perc alatt diadalmaskodott.

Fucsovics és Raonic eddig egyszer találkozott: tavaly ugyanezen a tornán, egy fordulóval korábban a kanadai teniszező nyert két játszmában, 6:2, 6:4-re.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik