Tenisz: Fucsovics odaérhet a világ élmezőnyébe – Taróczy

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 12:57
null
Fucsovics Márton élete győzelmét aratta az első körben (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Fucsovics Márton a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) 1. fordulójában legyőzte a viadal 4. kiemeltjét, a világranglista 5. helyén álló orosz Danyiil Medvegyevet. Magyar teniszező top 10-es játékost legutóbb 37 évvel ezelőtt tudott kiejteni: 1983 májusában Taróczy Balázs az akkori világelső Ivan Lendlt győzte le Hamburgban.

 

„Meg akartam mutatni, hogy nagyon jó játékos vagyok, a célom pedig, hogy én is bekerüljek a legjobb tíz közé a világranglistán” – nyilatkozta győzelme után Fucsovics Márton a torna honlapjának.

A magyar teniszező diadala mellett természetesen nem ment el szó nélkül a korábbi kiválóság, Taróczy Balázs sem.

Taróczy Balázs (Fotó: Nemzeti Sport)
Taróczy Balázs (Fotó: Nemzeti Sport)

„New Yorkban és Párizsban is sikerült kiemelt játékost búcsúztatnia, ami arról árulkodik, hogy mentálisan nagyon egyben van” – mondta Taróczy, aki a Roland Garroson egyéniben kétszer is bejutott a legjobb nyolc közé, s párosban egyszer meg is nyerte a tornát.

„Tetszett, hogy nem tisztelte Medvegyevet, hanem óriási hittel és akarattal teniszezett, ráadásul a második adogatásai is feljavultak, ami eddig talán a játékának a leggyengébb pontja volt – tette hozzá Taróczy. – Szerencsés, hogy magyar edzőkkel dolgozik, mert így a vírusidőszakban is együtt gyakorolhatott velük. Marci képességei, adottságai eddig is kiemelkedők voltak, és ha valóban ennyire ambiciózus marad, odaérhet a világ élmezőnyébe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik