Tenisz: Fucsovics nyert, egy lépés a főtábla Bécsben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 17:38
null
Fucsovics Márton (Fotó: Dömötör Csaba)
Fucsovics Márton bejutott a 2.4 millió euró (770 millió forint) összdíjazású bécsi kemény pályás férfi tenisztorna selejtezőjének második fordulójába, miután szombaton legyőzte a fehérorosz Jahor Heraszimavot (oroszosan Jegor Geraszimov) a kvalifikáció nyitó körében. Balázs Attila a 2.2 millió euró (704 millió forint) összdíjazású bázeli kemény pályás torna selejtezőjében lépett pályára szombaton, neki nem jött össze a siker.

 

BÉCS. A világranglistán 69. Fucsovics Márton csaknem háromhetes kihagyás után tért vissza, miután kikúrálta részleges izomsérülését. Szombaton a fehérorosz Jahor Heraszimav várt rá a kvalifikáció nyitó körében, akit legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon öt évvel ezelőtt a bergamói challenger-versenyen.

A második csatában az MTK teniszezője hamar elvette 98. helyen álló riválisa adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt. A magyar játékos 3:4 után sorozatban három gémet nyert – ezzel hozta a nyitó szettet –, majd a folytatásban 0:1-nél egy hatos szériával besöpörte a meccset, amely 1 óra 10 percig tartott. A főtáblára jutásért az olasz Stefano Travaglia (83.) lesz az ellenfél vasárnap.

A 27 éves Fucsovics kellemes emlékeket őrizhet a bécsi Stadthalléról, ugyanis tavaly a főtáblán a kanadai Felix Auger-Aliassime-t és az olasz Fabio Fogninit legyőzve a negyeddöntőig menetelt.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 443 810 euró, kemény pálya)
Selejtező, 1. forduló
Fucsovics (3.)–Heraszimav (fehérorosz) 6:4, 6:1

 

BÁZEL. A világranglistán 136. Balázs Attila a japán Nisioka Josihitóval csapott össze, pályafutása során először. Az MTK játékosa egy hónap kihagyás után tért vissza, legutóbb az ukránok ellen 3:2-re megnyert budapesti DK-osztályozón szerepelt, melynek utolsó mérkőzésén kétnapos csatában gyűrte le ellenfelét. Azóta talpsérülés hátráltatta.

A bázeli kvalifikációban a 31 éves teniszező a nyitó szettben kétszer elvesztette az adogatását, majd fél óra alatt a játszmát is. A második felvonásban a 74. helyen álló ellenfél 1:1-nél és 3:1-nél is brékelt, s 61 perc alatt nyert.

ATP 500-AS TORNA, BÁZEL (2 219 975 euró, kemény pálya)
Selejtező, 1. forduló

Nisioka (japán, 4.)–Balázs A. 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik