Fucsovics Márton főtáblás a bécsi ATP-versenyen (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

A világranglistán 69. helyezett magyar játékos csaknem háromhetes kihagyás után az ausztriai viadalon tért vissza, miután kikúrálta részleges izomsérülését. Szombaton a fehérorosz Jahor Heraszimavot (oroszosan Jegor Geraszimov) két szettben legyőzte, így vasárnap a főtáblára kerülésért lépett pályára az olasz Stefano Travaglia (83.) ellen.

Fucsovics az első játszmában 3:2-es vezetésénél elvette ellenfele adogatójátékát, ez pedig elég volt a szettelőnyhöz. A második szakaszban az olasz lényegesen pontosabb volt, a magyar játékos az első két szervagémjét elbukta. A harmadik szakaszban viszont javított, 3:2-nél és 5:2-nél brékelt, ezzel 1 óra 54 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

A 27 éves Fucsovics kellemes emlékeket őrizhet a Stadthalléról, ugyanis tavaly a főtáblán a kanadai Félix Auger-Aliassime-ot és az olasz Fabio Fogninit legyőzve a negyeddöntőig menetelt Bécsben. Ezúttal a főtábla első fordulójában – a 16 közé jutásért – az olasz Lorenzo Sonego (56.) lesz az ellenfele, hétfőn 15 órától.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 443 810 euró, kemény pálya)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Fucsovics Márton (3.)–Travaglia (olasz, 8.) 6:3, 1:6, 6:2