Tenisz: Fucsovics Márton az MTK-hoz igazolt – hivatalos

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 14:52
null
Fucsovics Márton az MTK-ban folytatja (Fotó: Török Attila)
A Budai Teniszcentrumban tartott sajtótájékoztatón a legjobb magyar teniszező bejelentette, a nyíregyházi Tenisz Park SE-től a fővárosi kék-fehérekhez szerződik.

Az elmúlt hónapokban már az MTK-hoz tartozó Budai Teniszcentrumban végezte magyarországi felkészülését, így aztán nem jelentett meglepetést a hétfői bejelentés: Fucsovics Márton a nyíregyházi Tenisz Park SE-től az MTK Budapesthez szerződik.

A 27 éves nyíregyházi játékos a sajtótájékoztatón Deutsch Tamással, a klub elnökével írta alá a megállapodást. Deutsch elmondta, hosszú évekre szóló megállapodást kötöttek, Fucsovics számíthat az MTK támogatására.

Azok közé tartozik, akikről elmondhatjuk, hogy világhírű magyar. Sokan vannak az országban, akik a határon túl már nem ismertek, de mindig vannak olyanok, akik világhírűek – Márton ilyen, és képesnek tartom rá, hogy elérje célját, és bekerüljön a legjobb tíz közé a világranglistán. Ha tudományban, vagy a művészetben érné el ezeket az eredményeket, mindenki azt mondaná, ő a szakma egyik zsenije. Felejtsük el, hogy a sportolók tekintetében félve használjuk ezt a kifejezést” – jelentette ki Deutsch.

A világranglistán 37. Fucsovics eleve edzésöltözetben érkezett a sajtótájékoztatóra, hiszen új trénere, a francia Olivier Tauma az esemény után máris tréninget vezényelt neki a BTC egyik salakpályáján – nagy erőkkel készülnek a jövő heti, monte-carlói mesterversenyre.

Igyekszem érmekkel, kupákkal meghálálni az MTK támogatását. Én nem vagyok a szavak embere, megpróbálok a pályán minél szebbeket ütni, minél nagyobb versenyeket nyerni. Az életem nem változik meg, ugyanúgy kizárólag a teniszre kell koncentrálnom” – mondta Fucsovics, mielőtt a kamerák és fényképezőgépek előtt hivatalosan is aláírták volna a szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik