Tenisz: Fucsovics könnyedén győzte le Kohlschreibert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.22. 14:25
null
Fucsovics Márton kétszettes győzelemmel kezdett Hamburgban (Fotó: Faccebook/Fucsovics)
A világranglista 50. helyén álló Fucsovics Márton az 1.85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna 1. fordulójában két sima szettben, 6:3, 6:0-ra győzte le a 72. helyen jegyzett német Philipp Kohlschreibert.  


A mérkőzés első játszmájában Fucsovics 2:1-es vezetését követően került brékelőnybe, 37 perc után pedig már szettelőnye is volt.

A második játszmában még nagyobb volt a különbség a két játékos között: Kohlschreiber mindhárom szervajátékát elveszítette, így hiába szólt mellette a hazai pálya és a rutin – a német nyolc ATP-tornát nyert meg, karriercsúcsként pedig a 16. volt a világranglistán –, nullára kapott ki. A mérkőzés 1 óra 5 percig tartott.

Fucsovics másodszor mérkőzött meg Kohlschreiberrel, először győzte le. A 2018-as vereségét úgy szenvedte el, hogy a döntő szettben feladta a meccset.

A magyar teniszező a nyolcaddöntőben a Dominic Thiem (osztrák, 1.)–Pablo Cuevas (uruguayi) összecsapás győztesével találkozik.

„"Nem úgy indult, hogy ilyen eredmény lesz, de nagyon koncentráltam, jól ment a szerva és a tenyeres is. A múlt héten nagyon jókat edzettünk, és a kemény munka mindig kifizetődik” – írta közösségi oldalán a mérkőzést követően a magyar teniszező.

ATP 500-AS TORNA, HAMBURG (1 855 490 euró, salak)
1. FORDULÓ

Fucsovics–Kohlschreiber (német) 6:3, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik