Fucsovics Márton (Fotó: Török Attila)

 

Eleinte nem volt hír arról, hogy a Bendigóban első helyen kiemelt magyar játékos – miután másodszor is elveszítette az adogatását – sérülés vagy kimerültség, azaz éppen a súlyosabb sérülést megelőzendő döntött a mérkőzés idő előtti befejezése mellett.

Fucsovics az elmúlt héten Dohában versenyzett, a hosszú utazás után szinte már kezdődött is az ausztráliai torna. A magyar teniszező még a repülőút előtt hangsúlyozta: most mindent az Australian Opennek rendel alá.

„A csúcsformát az Ausztrál Openre szeretném elérni! Fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni! Tegnap jó sanszom lett volna rá…” – írta a közösségi oldalán néhány napja.

FRISSÍTÉS (13.20): A játékos menedzsmentjétől az MTI-nek eljuttatott nyilatkozat szerint Fucsovics Achilles-ín-fájdalmai miatt adta fel a keddi találkozót. „Régen is volt ezzel problémám, és most úgy tűnik, hogy kiújult. Lehet, hogy gyulladásról van szó, holnap remélhetőleg már többet tudok. Készülök tovább az Australian Openre" – közölte a 27 éves teniszező.