Tenisz: Fucsovics feladta mérkőzését Ausztráliában

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 07:05
null
Fucsovics Márton (Fotó: Török Attila)
Fucsovics Márton az első játszmában, az olasz Andrea Vavassori 5:4-es vezetésénél feladta keddi mérkőzését a bendigói kemény pályás challenger-teniszversenyen Ausztráliában. Kora délutánra kiderült: a magyar teniszező Achilles-ín-fájdalmai miatt adta fel a meccset.

 

Eleinte nem volt hír arról, hogy a Bendigóban első helyen kiemelt magyar játékos – miután másodszor is elveszítette az adogatását – sérülés vagy kimerültség, azaz éppen a súlyosabb sérülést megelőzendő döntött a mérkőzés idő előtti befejezése mellett.

Fucsovics az elmúlt héten Dohában versenyzett, a hosszú utazás után szinte már kezdődött is az ausztráliai torna. A magyar teniszező még a repülőút előtt hangsúlyozta: most mindent az Australian Opennek rendel alá.

„A csúcsformát az Ausztrál Openre szeretném elérni! Fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni! Tegnap jó sanszom lett volna rá…” – írta a közösségi oldalán néhány napja.

FRISSÍTÉS (13.20): A játékos menedzsmentjétől az MTI-nek eljuttatott nyilatkozat szerint Fucsovics Achilles-ín-fájdalmai miatt adta fel a keddi találkozót. „Régen is volt ezzel problémám, és most úgy tűnik, hogy kiújult. Lehet, hogy gyulladásról van szó, holnap remélhetőleg már többet tudok. Készülök tovább az Australian Openre" – közölte a 27 éves teniszező.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik