Tenisz: Fucsovics edzője is reagált a szövetség közleményére

Vágólapra másolva!
2018.08.30. 17:16
Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője is reagált a Magyar Teniszszövetség szerdai közleményére. Az alábbiakban ezt közöljük, tartalmi változtatás nélkül.

A Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleményére reagálok.A Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleményére reagálok.

2015 novembere óta vagyok Fucsovics Marci edzője. Az elmúlt közel három év alatt 38.239.797 Ft-ot „bocsátott a rendelkezésemre" a Szövetség, ahogy ők fogalmaztak, tehát az általuk leközölt közel 70 millió Ft esetleg egy bruttó összeg lehet, ami így ebben a formában megjelentetve enyhén szólva is félrevezető. Hozzáteszem, hogy ez az összeg havi lebontásban messze elmarad attól, amit egy hasonló szinten lévő külföldi játékos edzőjeként keresnék.

A nemzetközi porondon ezen a szinten kb. heti (nettó) 2500€-nál kezdődnek a fizetések.

Mindenesetre azt már legalább mindenki tudja, hogy a Magyar Tenisz Szövetség elmúlt három évi költségvetéséből mire ment el kevesebb mint 1 %, már csak azt kell megtudni , hogy a többi 10 milliárd 300 millió Ft mire ment el, hova tűnt?

Nem igaz, hogy magas pénzjutalmat és vezetői pozíciót kértem volna a főtitkár úrtól. Valóban voltam bent a főtitkár úrnál a nyár elején, és azt mondtam neki, hogy azonnal rendezni kell a tanítványom, Fucsovics Marci menedzselése körüli áldatlan és átláthatatlan állapotokat. Hónapok óta jeleztem neki, hogy összeférhetetlennek tartom, hogy a szövetség főtitkára egyben a legjobb férfi játékos menedzsere is. Marci is többször jelezte nekem, hogy nagyon átláthatatlan a helyzet számára, és közel egy éve szorgalmaztam a főtitkár úrnak azt is, hogy üljön le Joó Györggyel, tegyék tisztába ezt a helyzetet.

Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná a menedzselését. Ami az állítólagos vezetői pozíciót illeti, a tény az, hogy az elmúlt két évben sokszor jeleztem a Szövetség vezetésének, hogy nagyon rossznak tartom a szakmai munka irányát. Olyan lényeges kérdésekre, mint az utánpótlás-nevelésre és az edzőképzésre nem fordítanak időt és forrásokat. Azt gondolom, hogy lehet bármennyi versenyt rendezni Magyarországon, ha nincsenek és nem lesznek megfelelő szakemberek, akkor jó játékosok sem lesznek hosszú távon. Felajánlottam a szakmai tudásomat és segítségemet egy edzői továbbképzés koncepciójának kidolgozására és ennek elindítására. Tavaly februárban idehoztam a világ legelismertebb edzői szervezetének, az ATP hivatalos edzői szervezetének, a GPTCA-nak az edzői továbbképző konferenciáját, amelyen személyes kapcsolataimnak és meghívásomnak eleget téve olyan edzői nagyságok tartottak előadásokat a magyar edzőknek, mint Toni Nadal és Magnus Norman.

Ezt a szakmai vonalat és projektet szerettem volna elindítani a Magyar Tenisz Szövetségben, de szinte semmibe vették a törekvéseimet, a felajánlott segítségemet a magyar tenisz érdekében.

Az a kijelentése pedig a szerdai közleménynek, hogy kapacitás hiányában amúgy sem lennék alkalmas bármi egyéb tevékenységre az edzői munkám mellett, enyhén szólva is vicces, ha figyelembe vesszük azokat a tényeket, hogy ki milyen és mennyi feladatot tölt be jelenleg az MTSZ vezetésében. Példaként : 1. Richter Attila a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, ATP-versenyigazgató, WTA-versenyigazgató , ATP Challenger-versenyigazgató, ITF future tornaigazgató, Fucsovics Márton menedzsere jó ideig, a Tennis Europe alelnöke, az ITF Nemzetközi Davis-kupa-bizottsági tagja; 2. Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója, Fed-kupa-kapitány, a Davis-kupa-csapat menedzsere és legújabban Stollár Fanny edzője.

Teniszszakmai múltunkat és tudásunkat pedig egyikükkel sem szeretném egy lapon említeni.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik