Tenisz: Fucsovics Márton csak megnehezíteni tudta Cilic dolgát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.12. 03:04
null
Fucsovics Márton a vasárnapi mérkőzésen (Fotó: MTI)
Fucsovics Márton nem bírt Marin Ciliccsel az Indian Wells-i férfi tenisztorna 2. fordulójában, így a világranglista 3. helyén álló horvát játékos jutott be a legjobb 32 közé.

Érdekesség, hogy mindketten vezették a juniorok között a világranglistát, Cilic még 2006-ban, Fucsovics pedig 2010-ben. A világranglista 65. helyén álló magyar eddig egyszer játszott ATP-tornán a 2014-ben US Open-győztes, idén Australian Open-döntős horváttal,tavaly a bázeli negyeddöntőben Cilic csak óriási csatában – 7:6 (7–3), 5:7, 7:6 (7–4) – tudott nyerni.

A meccs eleje rendkívül magabiztos adogatójátékokat hozott, ez 3:3-nál változott meg kissé, akkor az ellenfele fonákjára okosan játszó magyar teniszező 0:30-cal indította fogadását, de a horvát így is hozta szerváját. Úgy tűnt, hogy Fucsovics sem ront, viszont 30:0 után egy kettős hibával visszahozta ellenfelét, és a sorozatban elrontott első adogatások miatt négyszer is bréklabdát kellett hárítania – viszont ezt mind a négyszer sikerrel meg is tette (4:4)!

Marci tartását nagyszerűen jellemezte, hogy amikor 5:4-es hátrányánál amikor Cilic két szettlabdához jutott, végre ismét ültek az első szervák, így a hatodik brékesélyt is hárította. Sőt, 5:5-nél már a vezetéshez volt kétszer is labdája – de ő sem tudott élni ezekkel. Ez pedig alaposan rányomta a bélyegét a következő gémre, amely egy szenzációs Cilic-pont után két Fucsovics-hibát hozott, és bár a harmadik szettlabdát még hárította a magyar játékos, a negyedikkel már élt a horvát (5:7).

A játék összképe pedig sajnos nem sokat változott, két sima Cilic-adogatásra Fucsovicsnak két szenvedő szervajátéka jött, és bár az elsőben még hárította a brékesélyt, a másodikat már semmire elbukta (1:3). Ekkor még felcsillant a remény Marci előtt, hiszen 0:30-cal kezdett fogadóként, de ezúttal sem tudta elvenni az ellenfél játékát (1:4), innentől pedig nem igazán maradt kérdés, a rutinos ellenfél magabiztosan megnyerte a szettet, és így a meccset is (3:6).

Cilic ellenfele a nyolcaddöntőbe jutásért a német Philipp Kohlschreiber lesz.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (8 909 960 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
Cilic (horvát, 2.)–Fucsovics (magyar) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik