Tenisz: Fucsovics a harmadik szettben feladta, Hacsanov a nyolc között Bécsben

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 22:43
null
Fucsovics Márton feladta a Hacsanov elleni összecsapást (Fotó: AFP, archív)
Karen Hacsanov jutott a legjobb nyolc közé a Bécsben zajló ATP 500-as tenisztornán, miután 6:3, 3:6, 4:1-es hátránynál Fucsovics Márton feladta az orosz elleni nyolcaddöntőt.

 

Ahogy telnek a hónapok, évek, úgy tűnik, egyre nagyobb bravúrnak számít a magyar férfiválogatott győzelme Oroszország ellen a 2017-es Davis-kupa-párharcban, amellyel Köves Gábor csapata feljutott a világcsoportba.

Fucsovics Márton anno Andrej Rubljov és Karen Hacsanov ellen egyesben, Balázs Attila oldalán a Konsztantyin Kravcsuk, Danyiil Medvegyev kettőssel szemben párosban nyert – Medvegyev jelenleg 4. a világranglistán, 59 győztes mérkőzésnél és négy trófeánál tart az idén, Hacsanov a 9., és tavaly a párizsi mestertorna fináléjának végén ünnepelhetett, míg Rubljov a 22. helyen áll.

Bár az MTK sportolójának nem az idei élete idénye, még a legjobb formában lévő Fucsovicstól is nagy eredmény, ha ilyen kaliberű riválisokat győz le. A 2019-es idényben másodszor fordult vele elő, hogy sorozatban három mérkőzésen maradt veretlen, ennek ellenére finoman szólva sem ő számított az esélyesnek az 500-as kategóriájú bécsi torna második kiemeltje, Hacsanov ellen. Egyrészt közel sem szurkolt neki annyi magyar Bécsben, mint a Kopaszi-gát lelátóin – de azért érezhetően őt támogatta a közönség –, másrészt ott salakon mérkőztek, Ausztriában meg kemény borításon, ami az orosznak „hazai pálya”.

A világranglistán 67. magyar teniszező évek óta küzd rettentően hullámzó adogatójátékával, amit sokszor tud „leplezni” tehetségével és technikai tudásával, ám a top 10-esek ellen a biztos szervagém nélkül rettentően nehéz sikert elérni. Fucsovics az első játszmában ugyan semmire vette el Hacsanov adogatójátékát, ám mivel a sajátját kétszer elbukta, 43 perc alatt 6:3-mal úszott el a játékrész.
A labdamenetekben egyébként nem lehetett észlelni az 58 hely különbséget a világranglistán, Fucsovics méltó ellenfele volt orosz riválisának, sőt!

A második játszmában 2:1-nél brékelt, 5:3-nál pedig a döntő szett kiharcolásáért szervált – sikertelenül. A nyíregyházi játékos ráadásul a szünetben falfehér arccal kért ápolást, problémájára egy marék gyógyszert kapott. Ennek ellenére fogadóként az első játszmalabdáját értékesítette, mégis következhetett tehát a döntő, harmadik szett.

A láthatóan nem százszázalékos Fucsovics rögtön az első gémben elveszítette a szerváját, aztán 3:1-nél megint, és a szünetben jobbnak látta feladni a küzdelmet.

Fucsovicsék mérkőzése előtt a harmadik helyen kiemelt olasz, Matteo Berrettini két rövidítéses szettben verte a bolgár Grigor Dimitrovot, így ő lett a bécsi torna első negyeddöntőse.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 443 810 euró, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ

Hacsanov (orosz, 2.)–Fucsovics 6:3, 4:6, 4:1-nél Fucsovics feladta
Berrettini (olasz, 3.)–Dimitrov (bolgár) 7:6 (7–5), 7:6 (7–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik