Tenisz: Federer visszalépett az év utolsó Masters-versenyétől

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 10:55
null
Roger Federer kihagyja az év utolsó 1000-es versenyét (Fotó: AFP)
Nem vesz részt az év utolsó ATP 1000-es versenyén Párizsban Roger Federer, a viadal 2011-es bajnoka – ezt maga a 38 éves svájci teniszező jelentette be hétfőn.

 

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Federer vasárnap pályafutása során tizedik alkalommal megnyerte a bázeli ATP 500-as versenyt, és a tervek szerint ezen a héten már az év utolsó 1000-es tornáján, a párizsi Mastersen vett volna részt, ám a svájci kiválóság a főtáblás küzdelmek megkezdése napján bejelentette, mégsem indul a francia fővárosban.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy vissza kellett lépnem a párizsi Masters-tornától. Kímélnem kell magamat, mert olyan hosszú ideig szeretnék versenyezni az ATP Touron, ameddig csak lehetséges. Bocsánatot kérek a francia szurkolóimtól, akiket legközelebb jövőre a Roland Garroson láthatok” – olvasható Federer nyilatkozata az ATP közösségi oldalain.

A svájci klasszis 2011-ben megnyerte a párizsi 1000-es versenyt, tavaly az elődöntőben emlékezetes meccsen kapott ki Novak Djokovicstól. Idén harmadik kiemeltként vett volna részt a viadalon, és a második fordulóban a moldovai Radu Albot ellen kezdte volna meg a küzdelmeket.

Federer legközelebb a londoni ATP-világbajnokságon lép pályára, amelyre november 10. és 17. között kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik