Tenisz: Federer sérülés miatt nem állt ki a negyeddöntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.17. 14:46
null
Federer lábsérülés miatt nem vállalta a folytatást (Fotó: AFP)
Még a negyeddöntő előtt visszalépett az 5.79 millió euró összdíjazású salakpályás tenisztornán Roger Federer, aki lábsérülés miatt feladta a Sztefanosz Cicipasz elleni mérkőzést.

 

 

Pedig a 3. helyen kiemelt svájci teniszező jó formában volt, első mérkőzésén a portugál Joao Sousát (6:4, 6:3), majd két meccslabdát hárítva a horvát Borna Coricot is legyőzte (2:6, 6:4, 7:6).

A negyeddöntőben a görög Sztefanosz Cicipasz ellen azonban már nem vállalta a játékot lábsérülés miatt.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem folytathattam. Nem vagyok százszázalékos állapotban, és miután egyeztettem a csapatommal, a visszalépés mellett döntöttem. Róma az egyik kedvenc városom, remélem, jövőre visszatérek” – nyilatkozta a 20-szoros Grand Slam-győztes.

Cicipasz az elődöntőben spanyol ellenfelet kap Fernando Verdasco vagy Rafael Nadal személyében.

A nőknél is visszalépett egy esélyes a negyeddöntő előtt: a világelső japán Oszaka Naomi jobb keze sérült meg, így ellenfele, Kiki Bertens így játék nélkül jutott a legjobb négy közé.

A holland teniszező a múlt héten megnyerte a madridi tornát, az olasz fővárosban zajló viadal elődöntőjében pedig a cseh Markéta Vondrousová és a brit Johanna Konta összecsapásának továbbjutójával találkozik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik