Tenisz: „Ez nem pénzkérdés” – Babos és Fucsovics továbbra sem játszik a válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.12. 10:54
Babos Tímea és Fucsovics Márton közös közleményben jelentette be a Facebookon, hogy nem lép pályára februárban a magyar Fed-, illetve Davis-kupa-csapatban.

„Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Teniszszövetség nevében a februári Fed-, illetve Davis-kupa-találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Teniszszövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában” – írta Babos és Fucsovics a közösségi oldalon.„Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Teniszszövetség nevében a februári Fed-, illetve Davis-kupa-találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Teniszszövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában” – írta Babos és Fucsovics a közösségi oldalon.

„A címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásunkban. Továbbra is büszkén képviseljük Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva együtt indulunk vegyes párosban az Australian Openen, és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel” – teszik hozzá Babosék.

Babos a hétfőn kezdődő Australian Open első fordulójában a tunéziai Onsz Dzsaburral, míg Fucsovics a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik