Tenisz: elkerülhetetlen lesz a wimbledoni torna elhalasztása

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 17:13
null
Novak Djokovics (balra) és Simona Halep a férfi és a női egyes címvédője (Fotó: AFP)
Rendkívüli ülések sorozatán próbálják eldönteni a szervezők, hogy mi legyen az idei Wimbledon sorsa, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a második világháború óta először fordulhat elő, hogy egy évben wimbledoni teniszbajnokság nélkül maradnak a sportág rajongói.

 

Az eredeti elképzelések szerint az idei füves pályás Grand Slam-tornát június 29-én kezdik, s két hétig tart, ám egyre valószínűbb, hogy csak feltételes módban beszélhetünk róla, mert a koronavírus-járvány miatt el kell halasztani a versenyt – legalábbis erről számolt be a BBC.

A brit közszolgálati adó honlapja szerint a wimbledoni versenyt szervező All England Lawn Tennis & Croquet Club rendkívüli válságértekezleteket sorát tartja ezekben a napokban, s 48 órán belül kiderülhet, hogy elhalasztják a tornát.

A halasztással a fő probléma, hogy nem igazán van már szabad hely a versenynaptárban. Korábban ugyanis a Roland Garrost tolták négy hónappal későbbre, így az eredetileg május utolsó és június első hetében sorra kerülő tornát szeptember végén és október elején rendezik meg.

Ha e mellé még odatesszük, hogy a férfi és női teniszszövetségek, az ATP és a WTA is közölte korábban, hogy az eredetileg május 2-ig tervezett teljes törlést kiterjesztik június 7-ig, azaz a nemzetközi teniszélet csak alig három héttel a wimbledoni torna előtt indulna újra, nem biztos, hogy jutna elég idő a játékosok megfelelő formába lendüléséhez.

Ott van még a hagyományosan az év utolsó GS-tornájának számító US Open, amelyet idén augusztus 26. és szeptember 8. között rendeznek meg New Yorkban – elméletileg, hiszen egyelőre lehetetlen megmondani, hogy a koronavírus-járvány amerikai gócpontjának számító metropolisban milyen állapotok lesznek közel fél év múlva.

Egyelőre New Yorkban csak annyi a biztos, hogy a US Opennek otthont adó Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontban jelenleg ideiglenes kórházat alakítanak ki a fertőzöttek számára, vagyis egyelőre ott sem szól túl sok minden a teniszről.

„Mindent egybevetve, szerintem a várt döntés az idei torna halasztása lenne. Elkerülhetetlennek tartom, mert nagyon nehéz lenne a későbbiekben helyet találni a versenynek. Ráadásul, ahogy megyünk bele az őszbe, egyre korábban megy le a nap, egyre kevesebbet lehet naponta természetes fénynél játszani, szóval akkor már magát a napi menetrendet sem lenne egyszerű összeállítani″ – idézte a BBCJamie Murrayt, aki vegyes párosban kétszer nyert tornát Wimbledonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik