Tenisz: eldőlt, beengedik a nézőket a Roland Garrosra!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 19:10
null
Maszkviselés és tesztelés vár mindenkire a Garroson (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány ismételt fokozódó terjedése ellenére lesznek nézők a hónap végén kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon.


A szervezők hétfőn tették közzé az év harmadik, egyben utolsó Grand Slam-tornájára vonatkozó egészségügyi előírásokat.

„A versenyek újraindulása óta a Roland Garros lesz az első, amely beenged nézőket a stadionokba” – jelentette ki Bernard Giudicelli, a francia teniszszövetség elnöke.

A jelenleg hatályos rendeletek szerint a párizsi régióban maximum ötezren lehetnek jelen egyszerre egy rendezvényen, éppen ezért a szervezők három, egymástól elkülönülő részre osztják majd a helyszíneket. Ennek köszönhetően a Philippe Chatrier és a Suzanne Lenglen Stadionban is öt-ötezer ember lehet majd jelen minden nap, míg a harmadik legnagyobb arénába 1500 szurkolót engednek majd be.

A maszkviselés kötelező lesz, az akkreditált résztvevőknek negatív vírustesztet kell adniuk, mielőtt beengedik őket a számukra kijelölt buborékba.

Guy Forget versenyigazgató kijelentette, Párizsba érkezése után minden érintettet tesztelni fognak, a játékosok akkor léphetnek pályára, ha az első negatív teszteredmény után 72 órával újabb negatív mintát szolgáltatnak. Ezt követően ötnaponta ellenőriznek mindenkit, a résztvevőknek két, erre kijelölt hotelben kell tartózkodniuk.

Az eredeti, májusi időpontról elhalasztott Roland Garros szeptember 27-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik