Tenisz: Vekic győzelmével tért vissza a WTA-sorozat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 22:32
A palermói salakpályás női tornán tért vissza a WTA Tour a koronavírus miatti márciusi leállás után: az első főtáblás meccsen a viadal 6. kiemeltje, Donna Vekic nyert.

Donna Vekic kétjátszmás győzelmet aratott a holland Arantxa Rus felett a 202 ezer dollár (59 millió forint) összdíjazású palermói salakpályás női tenisztorna első főtáblás mérkőzésén. A későbbi mérkőzéseken az egyaránt román Irina-Camelia Begu és Sorana Cirstea is búcsúzott, és kiesett a szlovén Polona Hercog is.

Előbbi román a német Laura Siegemundtól, utóbbi a hazai pályán szereplő Sara Erranitól kapott ki, a szlovén játékos a szintén hazai pályán játszó Elisabetta Cocciarettótól szenvedett vereséget.

A WTA-sorozat ezzel a viadallal tért vissza öt hónapos kényszerszünet után. A versenyen nincsenek kézfogások, mindenkinek a saját törülközőjét kell használnia, a közös zuhanyzók használata tilos.

A tornán 15 ország versenyzői szerepelnek, mindannyian európaiak, a lelátón limitált létszámban nézők is lehetnek, ugyanakkor a játékosoknak tilos velük fotókat készíteniük vagy aláírást osztogatniuk.

WTA-TORNA, PALERMO (202 000 dollár, salak)
1. forduló (a 16 közé jutásért)
Vekic (horvát, 6.)–Rus (holland) 6:1, 6:2
Siegemund (német)–Begu (román) 6:3, 6:4
Errani (olasz)–Cirstea (román) 7:5, 1:6, 6:4
Cocciaretto (olasz)–Hercog (szlovén) 7:6 (7–1), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik