Tenisz: Djokovicstól a pompás játék is kevés volt, Nadal a döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 18:02
null
Rafael Nadal parádés teljesítménnyel a döntőben (Fotó: AFP)
A hétszeres bajnok Rafael Nadal két játszmában, 7:6, 6:3-ra megverte a négyszeres győztes Novak Djokovicsot a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének elődöntőjében, ezzel bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben a német Alexander Zverev lesz az ellenfele.

 

Rafael Nadal és Novak Djokovics megannyi nagy csata után az 51. egymás elleni meccsét vívta – ezúttal sem kellett csalódnunk. A szerb kiválóság hosszú idő után ismét korábbi világelsőhöz méltó teniszt mutatott be, de Nadallal szemben salakon ez sem volt elegendő ahhoz, hogy játszmát nyerjen.

A spanyol az első játékban hárított két bréklabdát, majd 3:2-nél elvette a szerb adogatását, de 5:3-nál nem tudta lezárni a szettet. Djokovics óriásit küzdött, és kiharcolta a rövidítést, amelyet Nadal 5–4-ről két fogadóponttal fejezett be.

A második játszmában Nadal hamar, már 1:1-nél brékelőnybe került, onnantól pedig már bréklabdához sem engedte eljutni Djokovicsot, bár 4:3-nál alaposan meg kellett dolgoznia azért, hogy megtartsa a szerváját. Miután ezt megtette, ismét elvette Djokovics adogatását, ezzel szűk két óra játék után megnyerte a meccset.

A salakkirály a 356. győzelmét aratta ATP 1000-es tornán, ezzel megdöntötte Roger Federer (355) csúcsát. Nadal a döntőben Alexander Zverev ellen száll harcba a nyolcadik római tornagyőzelméért, és ha nyer – márpedig nehéz elképzelni, hogy erre a játékra a németnek lenne ellenszere –, akkor hétfőtől ismét ő áll a világranglista élén.

Zverev a legjobb négy között Marin Cilicet búcsúztatta, aki az első játszma rövidítését úgy veszítette el 15–13-ra, hogy volt öt szettlabdája – igaz, ebből csak egy adogatóként.

A nőknél a címvédő Elina Szvitolina magabiztos győzelmet aratott az észt Anett Kontaveit felett, míg a világelső Simona Halep nagy csatában, szűk két és fél órás mérkőzésen múlta felül Marija Sarapovát. A román és az orosz hölgy összecsapásán a 27 játékból 19-et a fogadó nyert.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (4 872 105 euró, salak)
ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Djokovics (szerb, 11.) 7:6 (7–4), 6:3
A. Zverev (német, 2.)–Cilic (horvát, 4.) 7:6 (15–13), 7:5

WTA-TORNA, RÓMA (3 351 720 dollár, salak)
ELŐDÖNTŐ

Szvitolina (ukrán, 4.)–Kontaveit (észt) 6:4, 6:3
Halep (román, 1.)–Sarapova (orosz) 4:6, 6:1, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik