Tenisz: Djokovicsot meglepte a fiatal orosz a párizsi döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 17:19
null
Karen Hacsanov számára örökké emlékezetes marad a párizsi kemény pálya (Fotó: AFP)
Azok után, hogy a szombati elődöntőben több mint háromórás csatában felülmúlta Roger Federert, elveszítette a párizsi Masters-torna döntőjét Novak Djokovics, aki az év utolsó ATP 1000-es versenyének fináléjában Karen Hacsanovtól kapott ki (7:5, 6:4). A 22 éves orosz pályafutása eddigi legnagyobb sikerét könyvelte el, és hétfőtől a 11. helyet foglalja a férfi teniszezők világranglistáján.

 

Az első Masters-döntőjében pályára lépő Hacsanov az első játszmát brékhátrányból, 1:3-ról nyerte meg úgy, hogy másodszor 5:5-nél vette el a szerb adogatását, majd 6:5-nél 0–30-ról fordította meg az adogatójátékát. A második felvonásban egy brék döntött, Hacsanov javára, aki ebben a szettben már bréklabdáig sem engedte eljutni Djokovicsot. Az orosz akkor sem remegett meg, amikor egyre közelebb került a győzelemhez, az utolsó két szervagémjében csak egyetlen pontot veszített.

A döntő 1 óra 39 percig tartott.

Hacsanov ezzel a sikerével megszakította a szerb klasszis huszonkét meccses győzelmi sorozatát, és úgy ért fel a párizsi Masters-tornán a csúcsra, hogy sorozatban négy top 10-es játékost vert meg (Djokovicsot megelőzően John Isnert, Alexander Zverevet és Dominic Thiemet).

Hacsanov hétfőtől a 11. helyet foglalja el az ATP világranglistáján, melynek élén két év után ismét Djokovics áll majd.

ATP 1000-ES TORNA, PÁRIZS (5 444 985 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Hacsanov (orosz)–Djokovics (szerb, 2.) 7:5, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik