Tenisz: Djokovics szerint ő lesz minden idők legjobbja a sportág történetében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.15. 10:19
null
Djokovics minden idők legjobbja akar lenni (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics hisz abban, hogy ő lesz minden idők legtöbbszörös Grand Slam-bajnoka és a férfi világranglistát a leghosszabb ideig vezető teniszező.

 

„Mindig bízom magamban, és képes vagyok arra, hogy Grand Slamek és a világelsőség szempontjából is én legyek minden idők legjobbja. Ezek az elsődleges céljaim” – jelentette ki a 32 éves szerb játékos, aki a koronavírus-járvány miatti leállásig remek szezont tudott maga mögött: megnyerte a válogatottal az ATP-kupát, nyolcadszor diadalmaskodott az Australian Openen, majd Dubaiban sem talált legyőzőre, és már 21 mérkőzés óta veretlen.

Legfőbb riválisai közül az augusztusban 39 éves Roger Federer 20, míg a 33 esztendős Rafael Nadal 19 GS-serleget gyűjtött, és a svájci sztár volt a leghosszabb ideig – 310 hétig – világelső. Djokovics 17 Grand Slamnél és 282 éllovas hétnél tart.

„Akár 40 évesen is játszhatok még, nem hiszek a határokban. Azok csak az elme illúziói” – magyarázta a belgrádi teniszező, aki felesége szerint majdnem visszavonult azután, hogy 2018-ban a miami tornán simán kikapott a francia Benoit Paire-től.

„Közölte velem, hogy befejezte. Odahívott bennünket, és azt mondta, ennyi volt. Megkérte menedzserét, Edoardo Artaldit, hogy beszéljen a szponzorokkal, mert nem tudta, hogy fél évre, egy évre vagy örökre vonul-e vissza”
– árulta el Jelena Djokovics, akinek férje végül elállt terveitől, és bő három hónappal később megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik