Tenisz: Djokovics nagyon megverte Cicipaszt Párizsban

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 21:41
null
Novak Djokovics esélyt sem adott Sztefanosz Cicipasznak (Fotók: AFP)
Novak Djokovics két sima játszmában, 6:1, 6:2-re legyőzte Sztefanosz Cicipaszt a párizsi ATP 1000-es tenisztorna negyeddöntőjében. A szerb klasszis a szombati elődöntőben a bolgár Grigor Dimitrovval csap össze. A másik ágon Rafael Nadal és Denis Shapovalov küzd meg a fináléba kerülésért.

Három meccs, két vereség – ez volt Novak Djokovics mérlege Sztefanosz Cicipasz ellen kettejük negyedik mérkőzése előtt. A szerb kiválóság tavaly a Rogers Cupon és idén a sanghaji Mastersen is kikapott a görögtől, akit eddig csak salakon vert meg, Madridban.

Péntek este azonban Djokovics erődemonstrációt tartott, 58 perc alatt végzett Cicipasszal, akinek adogatóként csak kilenc pontot, összesen pedig három gémet engedett.

A világelső szerb idén a kilencedik, a párizsi Masters-versenyen a hatodik elődöntőjére készülhet. Szombati ellenfele a bolgár Grigor Dimitrov lesz, aki Cristian Garín legyőzésével másfél év után jutott be ismét ATP 1000-es tornán a legjobb négy közé, és hétfőtől újra a top 20-ban jegyzik majd a világranglistán.

Az esti program első negyeddöntőjében Gaël Monfils két sima játszmában kikapott a 20 éves Denis Shapovalovtól, ezzel Rafael Nadal, Novak Djokovics, Roger Federer, Danyiil Medvegyev, Dominic Thiem, Sztefanosz Cicipasz és Alexander Zverev után nyolcadikként – egyben utolsóként – a US Open-elődöntős olasz Matteo Berrettini részvétele vált biztossá a novemberi ATP-világbajnokságon. Ha Monfils bejutott volna az elődöntőbe a párizsi Masters-tornán, akkor ő utazik Londonba.

Ami Shapovalovot illeti: az ifjú balkezes játékos hétfőtől a legmagasabban rangsorolt kanadai versenyző lesz az ATP rangsorában.

Rafael Nadal egyelőre Párizsban is megállíthatatlan
Rafael Nadal egyelőre Párizsban is megállíthatatlan

Az utolsó negyeddöntőben az év végi világelsőségért csatázó Rafael Nadal egy szoros és egy sima szettben (7:6, 6:1) megverte a hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfried Tsongát, így augusztus eleje óta sorozatban a 14. győzelmét aratta.

ATP 1000-ES TORNA, PÁRIZS (5 791 280 euró, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ (Ágrajz szerint)

Djokovics (szerb, 1.)–Cicipasz (görög, 7.) 6:1, 6:2
Dimitrov (bolgár)–Garín (chilei) 6:2, 7:5
Shapovalov (kanadai)–Monfils (francia, 13.) 6:2, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)–Tsonga (francia) 7:6 (7–4), 6:1
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Dimitrov (bolgár)
Shapovalov (kanadai)–Nadal (spanyol, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik