A hétvégén rajtoló viadalt a nyugat-virginiai Greenbrierben rendezik meg 9 klub részvételével (Fotó: AFP)

 

A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Clijsters közel nyolc év után februárban tért vissza, a koronavírus-járvány miatt viszont csak két mérkőzést játszott. A járvány megtörte a visszatérése folyamatát, a kedvét viszont állítása szerint nem vette el, így már várja a csapatverseny háromhetes alapszakaszának vasárnapi rajtját.

A viadalt a nyugat-virginiai Greenbrierben rendezik meg kilenc klub részvételével. Clijsters a New York Empire-t, míg Stephens a Chicago Smash-t erősíti, mellettük pedig olyan sztárok lépnek még pályára mint Venus Williams (Washington Kastles) vagy Milos Raonic (Orange County Breakers).

Az alapszakasz vasárnap indul és három héten át tart. A versenyt szigorú óvintézkedések mellett rendezik meg. A játékosoknak és stábtagoknak kéthetes önkéntes karanténba kellett vonulniuk előzetesen az Egyesült Államokban, majd a verseny során rendszeresen tesztelik őket és naponta mérik a testhőmérsékletüket. A mérkőzésekre korlátozott számban nézőket is beengednek majd, a 2500 fős centerpályára 500 szurkoló mehet be, akiknek maszkot kell viselniük és a beengedésnél a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.