Tenisz: Cicipasz nem kegyelmezett Fucsovicsnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 21:20
null
Fucsovics búcsúzott Barcelonától (Fotó: AFP)
A Barcelonában zajló 2.7 millió euró összdíjazású férfi tenisztorna második fordulójában a világranglista 8. helyezettje, a görög Sztefanosz Cicipasz két játszmában, 70 perc alatt 6:3, 6:4-re legyőzte Fucsovics Mártont, így bejutott a legjobb 16 közé.

 

Fucsovics Márton nem őriz túl kellemes emléket Sztefanosz Cicipaszról, hiszen korábbi egyetlen találkozójuk, a bő másfél évvel ezelőtti genovai challengertornán egymásnak adott randevújuk a 26 éves nyíregyházi játékos sérülésével ért véget a második szett elején – s ha ez még nem lenne elég, az ifjú görög akkor vesztett játék nélkül vágta zsebre az első játszmát.

Fucsovics azonban viszonylag hamar pótolta a mulasztásait a világranglista nyolcadik helyén álló görög ellen, hiszen miután 20 éves ellenfele két perc alatt hozta saját adogatását, ő magabiztosan, semmire hozta a sajátját. Sőt, a görög második adogatásánál az első adandó alkalommal elvette ellenfele szervajátékát, és előnybe került.

Sokáig azonban nem sikerült megtartani, Cicipasz azonnal visszavette a bréket, majd „nekifutásból” el is vette a magyar fiú újabb adogatását, amivel 4:2-re ellépett. De temetni nem kellett Fucsovicsot, hiszen remek fogadójátékkal három bréklabdához jutott, és a görög kettős hibájának köszönhetően ő is azonnal visszavette a bréket.

Szó se róla, az első hét játék nem az adogatójátékokról szólt: Fucsovics 47 százalékkal ütött jó első szervákat, Cicipasz pedig mindössze 30 százalékkal – igaz, a görög ezek 80 százalékából pontot csinált, míg Marci csak 56 százalékban. A nyolcadik játékban Fucsovics tovább rontott nem túl acélos hatékonyságán, riválisa meg is köszönte a lehetőséget, és megint brékelte, majd 15-re hozva adogatását, 6:3-mal behúzta az első játszmát.

A második szettre aztán mindketten feljavultak adogató-hatékonyságot tekintve, s apróbb megingásoktól eltekintve 4:4-ig mindketten hozták a saját játékukat. Csakhogy ekkor Fucsovics adogatása szétesett, a görög a játszma első bréklabdájából előnybe került, és a mérkőzésért adogathatott.

Amikor pedig kellett, akkor Cicipasz nem hibázott, és az első meccslabdáját érvényesítve, mindössze 70 perc alatt megnyerte a mérkőzést (6:4), és bejutott a legjobb 16 közé.

 

„A lényegen ugyan nem változtat, de a meccs szorosabb volt annál, mint amit az eredmény mutat. A második szettben 4:3-ra vezettem, és nem hiányzott sok a brékhez, sajnos 4:4-nél Cicipasznak sikerült. Nem véletlenül játszott itt tavaly döntőt és top tízes. Összességében már jobban ment a játék, mint Monte-Carlóban, dolgozunk tovább, a jövő héten Münchenben folytatom” – vélekedett Facebook-oldalán a mérkőzés után Fucsovics.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (2 746 455 euró, salak)
2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Sztefanosz Cicipasz (görög, 5.)–Fucsovics Márton 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik