Bajba került Moscarella (Fotó: AFP)

Az esetről több nagy sportoldal, köztük a Marca és a L’Équipe is beszámolt. Moscarella Pedro Sousához mászott le az Enrico Della Valle elleni mérkőzésen, és tanácsokat is adott a portugálnak: „Koncentrálj!”, „Gyerünk!”, „Két percen belül vége”, „6:1; 6:1-re kellene nyerned, 45 bréklabdád volt” – mondta a székbíró az egyik szünetben.

Ha még a szurkolás önmagában nem lett volna elég, ugyanezen a mérkőzésen egy másik jelenet miatt is elmarasztalták Moscarellát: egy másik szünetben az egyik labdaszedő hölggyel beszélgetett. „Fantasztikus vagy, szexi vagy… Jól vagy? Nincs meleged?”

Az ATP hétfőn hivatalosan reagált a történtekre. A közleményben szerepel, hogy vizsgálatot indítottak a gyanúsított székbíró ellen, valamint az is, hogy a kivizsgálás végéig minden tevékenységtől felfüggesztik. 

 

Stefano Berlincioni on Twitter

BREAKING VIDEO! Umpire Moscarella giving any kind of advice to player during toilet break "Stay focused" "Come on" "2 minutes and its over" "Match should be 61 61 you had 45 break points" "Focused please" etc (via @Giampao57271089). Is this acceptable? https://t.co/htvLadXVpv