Tenisz: bravúros feltámadással Bondár győzött Bukarestben

Vágólapra másolva!
2019.07.15. 13:02
null
Bondár nem mindennapi meccset nyert meg (Fotó: Földi Imre – archív)
A Bukarestben zajló salakpályás női tenisztorna selejtezőjének második fordulójában a legfrissebb világranglista 193. helyén álló Bondár Anna óriási küzdelemben, több mint háromórás mérkőzésen három játszmában legyőzte a rangsor 268. helyét elfoglaló belga Marie Benoit-t, aki már 5:2-re is vezetett a döntő szettben, ám Bondár innen is nyerni tudott. Aztán a kvalifikáció harmadik körében búcsúzott.

 

Nem akármilyen mérkőzést nyert meg Bondár Anna a román fővárosban: már a 83 percig tartó első játszmát is rövidítésben nyerte meg, ám az addig vezető útja igencsak nehézkesre sikerült. Belga ellenfele 5:2-re vezetett, ám a szeghalmi születésű Bondár váratlanul megtáltosodott: négyszer is játszmalabdát hárított, ledolgozta a brékhátrányt, és 9–7-re hozta a rövidítést.

A második játszmát aztán bő fél óra alatt simán elbukta 6:0-ra a 22 éves magyar lány, majd úgy tűnt, hogy a döntő játszmát is gyorsan elveszíti, hiszen Benoit 4:2-es vezetésénél elvesztette az adogatását.

Bondár azonban – hihetetlen lelki erőről tanúbizonyságot téve – a mérkőzésen másodszor is felállt 5:2-es hátrányból sőt, 6:5-re vezetni is tudott, s ugyan belga ellenfele a rövidítést még kiharcolta, azt Bondár bírta jobban, és 186 perc alatt továbbjutott a selejtezőben, melyben nem sokkal később lejátszotta a harmadik mérkőzését is. Ezt sajnos viszonylag simán, 6:3, 6:4-re elveszítette az olasz Martina Di Giuseppével szemben, így nem jutott fel a főtáblára.

A bukaresti viadal selejtezőjében három magyar játékos indult, s a két szabadkártyás, Bukta Ágnes és Gécsek Fanni az első fordulóban kiesett – utóbbit Benoit búcsúztatta.

WTA-TORNA, BUKAREST (250 000 dollár, salak)
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Bondár Anna–Marie Benoit (belga) 7:6 (9–7), 0:6, 7:6 (7–5)
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Martina Di Giuseppe (olasz)–Bondár Anna 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik