Tenisz: Balázs Attila top 60-as játékost vert meg Budapesten!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 15:23
null
Balázs Attila életében először játszhat GS-főtábláért (Fotó: Török Attila)
Balázs Attila két szettben megverte a világranglistán 52. helyezett lengyel Hubert Hurkaczot a budapesti salakpályás ATP-tenisztorna első fordulójában.

 

A 22. életévét február közepén betöltő Hurkacz a 88. helyen kezdte meg az évet az ATP világranglistáján, de köszönhetően többek között annak, hogy az idén háromszor is megvert már top 10-es játékost – Nisikori Keit kétszer, Dominic Thiemet egyszer győzte le –, s az Indian Wells-i mesterversenyen a negyeddöntőig jutott, április eleje óta az 52. helyen rangsorolják.

Jól tudjuk azonban, hogy a salakpálya más, mint a kemény borítás, ezt most Balázs Attila bizonyította be, aki két játszmában, 80 perc alatt megverte Hurkaczot.

A 30 esztendős magyar teniszező az első játszmát meglehetősen magabiztosan nyerte meg 6:3-ra, a másodikat nagy lelki erőről tanúbizonyságot téve húzta be 6:4-re. A második felvonásban Balázs 4:3-nál 0–40-ről, három bréklabdáról hozta az adogatójátékát, míg 5:4-nél újabb három bréklabdát hárítva, a negyedik mérkőzéslabdáját értékesítve fejezte be a meccset.

Balázs a második fordulóban a verseny hatodik kiemeltjével, az ausztrál John Millmannel (39.) csap össze, aki élete eddigi egyetlen salakpályás ATP-döntőjét tavaly éppen Budapesten játszotta.

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (586 140 euró, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ
Balázs Attila–Hurkacz (lengyel) 6:3, 6:4
Millman (ausztrál, 6.)–Kecmanovics (szerb) 6:1, 6:2
Gojowczyk (német)–Harris (dél-afrikai) 7:5, 6:4
Herbert (francia)–Heraszimav (fehérorosz) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik