Tenisz: Balázs Attila szettelőnyről kapott ki a második körben

Vágólapra másolva!
2019.05.15. 15:31
Balázs Attila három szettben kikapott (6:4, 2:6, 3:6) a világranglistán 96. Hugo Dellientől a németországi Heilbronnban zajló salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában.

A világranglistán 219. magyar versenyző hétfői selejtezőmérkőzésén 6:1, 5:1, 40–15-ös hátrányból felállva verte meg a szerb Viktor Troickit, majd kedden két szettben legyőzte a főtábla első körében az olasz Matteo Violát. A legjobb 32 között a salakspecialista Hugo Dellien várt rá: a bolíviai teniszező idén Chilében nyert salakos challengertornát, 2018-ban három hasonló versenyt is megnyert, míg a madridi ATP 1000-es tornán a selejtezőből főtáblára kerülve Gilles Simont búcsúztatta, Nisikori Keitől viszont kikapott.hétfői selejtezőmérkőzésén 6:1, 5:1, 40–15-ös hátrányból felállva verte meg a szerb Viktor Troickit, majd kedden két szettben legyőzte a főtábla első körében az olasz Matteo Violát. A legjobb 32 között a salakspecialista Hugo Dellien várt rá: a bolíviai teniszező idén Chilében nyert salakos challengertornát, 2018-ban három hasonló versenyt is megnyert, míg a madridi ATP 1000-es tornán a selejtezőből főtáblára kerülve Gilles Simont búcsúztatta, Nisikori Keitől viszont kikapott.

Hektikusan indult a mérkőzés, oda-vissza brékelték egymást kétszer is, így 3:3 állt az eredményjelzőn hat játék után. 5:4-nél Balázs Attila két játszmalabdához jutott, és rögtön ki is használta az elsőt, így megnyerte az első szettet. A másodikban ismét elveszítette elsőre adogatását, 25 éves bolíviai ellenfele viszont nem hibázott, és 30 perc alatt egyenlített.

A döntő szettben a magyar játékos brékelt először, 3:1-re is vezetett, de Dellien rögtön visszabrékelt, majd 5:3-nál Balázs Attilának a meccsben maradásért kellett adogatnia. Ez olyannyira nem sikerült neki, hogy pontot sem szerzett saját szervagémében, így 6:3-ra elveszítette a játszmát, ezzel a 106 percig tartó mérkőzést is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik