Tenisz: Balázs Attila megállíthatatlan, Millmant is legyőzte!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 17:48
null
Balázs második meccsét is megnyerte a budapesti tornán (Fotó: Török Attila)
A Budapesten zajló 586 ezer euró (165.2 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna 2. fordulójában világranglista 246. helyén álló Balázs Attila óriási küzdelemben három játszmában 6:4, 2:6, 6:2-re legyőzte a viadal 6. kiemeltjét, a 39. helyen rangsorolt ausztrál John Millmant és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Egy nappal azután, hogy Balázs Attila pályafutása során először győzött le a világ legjobb 60 játékosa közé tartozó teniszezőt a lengyel Hubert Hurkacz személyében, máris jóval nagyobb feladat várt a 30 éves magyar játékosra. A tavalyi döntős, a világranglistán 39. helyen álló ausztrál John Millman állt a legjobb nyolc közé vezető úton Balázs elé.

A magyar játékos a kedden látott stabil játékára építve próbálta hibára késztetni az ausztrált, miközben saját adogatását magabiztosan hozta, és 2:2-nél le is brékelte az ausztrált, és ha némi nehézség – két kettős hiba – után is, de sikerült a következő szervajátékánál megtartani az előnyt – többek között egy remek ásszal.

Balázs a keddihez hasonlóan kiválóan játszott az első játszmában, és miután Millman nem talált fogást a fogadójátékán, végül 40 perc alatt, 6:4-gyel zsebre vágta az első játszmát.

A második játszmában Millman kezdte az adogatást, és 9 percen át küzdött, hogy végül behúzza a szervagémjét – tegyük hozzá, négyszer volt egyenlő az állás, de Balázs nem jutott el bréklabdáig egyszer sem.

A következőben Millman viszont igen, ám Balázs hárította, s egyenlített adogatóként, majd fogadóként volt két bréklabdája is, de az ausztrál végül mindkettőt kivédte, és hozta a játékát. 1:1.

A magyar fiú kiválóan játszott, ha kellett átemelte a hálóhoz merészkedő ellenfelét, ha kellett mesterien rövidített – fel is idegesíthette a 29 éves, brisbane-i születésű Millmant, hogy minden játékban legalább egy rövidítésből pontot csinált rajta Balázs.


Végül ha nehezen is, de Millman 3:2-s vezetéséig hozták a felek a saját adogatásukat, ám ekkor Balázs mintha elfáradt volna, az ausztrál ugyanis kétszer is elvette nála egy évvel idősebb ellenfele adogatását, s 6:2-re hozta is a játszmát.

A harmadik szett elején viszont Balázs Attila rögtön egy brékkel kezdett, jelezve, hogy nem adja olcsón a bőrét, majd nagy nehezen – egy bréklabdát kivédve – megcsinálta a saját adogatását. Innentől fogva pedig már nem volt más dolga, mint arra koncentrálni, hogy Millman ne brékeljen vissza.

Ez pedig olyannyira jó sikerült Balázsnak, hogy 4:2 után ismét elvette ellenfele adogatását, majd a mérkőzésért adogathatott, ám a játék hajmeresztően kezdődött Balázsnak. Millman gyorsan három bréklabdához jutott, de Balázs mindet hárította, és az első meccslabdát azonnal meg is csinálta, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé – 2012 után először került a legjobb nyolc közé ATP-tornán.

Balázs Attila ellenfele a francia Pierre-Hugues Herbert lesz a negyeddöntőben. A világranglista 49. helyezettje szerdán két játszmában győzte le a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került német Matthias Bachingert.

ATP 250-ES TORNA, BUDAPEST (586 140 euró, salak)
EGYES, 2. FORDULÓ
Balázs Attila–John Millman (ausztrál, 6.) 6:4, 2:6, 6:2
Herbert (francia)–Bachinger (német) 7:5, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik