Óriási csata volt, de Balázs Attila elvesztette élete első ATP 500-as elődöntőjét

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 16:44
null
Balázs Attila nagy csatában, kiélezett mérkőzésen veszített (Fotó: AFP)
Balázs Attila három szettben kikapott élete első ATP 500-as elődöntőjében. Az olasz Gianluca Mager 7:6, 4:6, 7:6-ra múlta felül a magyar teniszezőt Rióban, aki veresége ellenére is jelentősen előrelép és a legjobb nyolcvanban lesz hétfőtől a világranglistán.

 

ATP 500-AS TORNA, RIO DE JANEIRO (1 915 485 dollár, salak)
ELŐDÖNTŐ
Gianluca Mager (olasz)
–Balázs Attila 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (7–2)

A selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került magyar játékos – aki a jövő héttől karriercsúccsal a top 100-ban lesz a világranglistán – eseménydús napokon van túl, ugyanis eső miatt a negyeddöntője és az elődöntője is kétnaposra nyúlt.

Utóbbiban szombaton a 128. helyen álló olasz Gianluca Mager ellen lépett pályára. Előzőleg egyszer csaptak össze, egy héttel ezelőtt a brazíliai viadal selejtezőjében – amikor a 31 éves Balázs még torokgyulladása után lábadozott – az ellenfél nyert 6:0, 6:2-re. A meccs a rossz időjárás miatt eleve négyórás csúszással kezdődött, majd az ellenfél 7:6 (7–4), 3:3-as vezetésénél félbeszakadt.

A vasárnapi folytatásban az MTK játékosa 4:4-nél brékelt, majd egy ásszal lezárta a második szettet.

Az utolsó felvonásban Balázs 2:2-nél elvette a 25 éves olasz adogatását, majd stabilizálta előnyét. Ezután fogadóként két labdája volt az 5:2-höz, de egyikkel sem tudott élni, majd Mager 4:4-nél utolérte őt. Balázs 5:6-nál meccslabdát hárítva hozta a szerváját, így jöhetett a találkozót lezáró rövidítés. Ebben az ellenfél hamar 5–0-ra meglépett, innen pedig már nem volt visszaút a magyar Davis Kupa-játékos számára.


A MÁSIK ÁGON
Christian Garín (chilei)
–Borna Coric (horvát) 6–4, 7–5

ELŐZMÉNYEK

A péntek délutáni időjárás miatt majd négyórás csúszással kezdődhetett el a játék Rióban, ahol így aztán nem is a centerpálya adott otthont Balázs Attila és Gianluca Mager összecsapásának.

A találkozó kifejezetten hektikusan indult, Balázs azonnal elveszítette az adogatását, majd gyorsan 2:0-s hátrányba került. Innen aztán fordított, igaz, ehhez Mager ki nem kényszerített hibái is kellettek. Mindkét fél sokat hibázott adogatóként is, hét gém után négy bréknél jártak… Balázsnak hiába volt labdája az 5:2-höz, ezt nem tudta beütni. Rövidítés döntött az első szettről, amelyben az első labdamenettől kezdve Mager vezetett, és7–4-gyel behúzta a játszmát.

A második szettet ráadásul az olasz kezdhette, aki nem tette meg azt a szívességet, hogy eladja az adogatását. 3:3-ig senki sem hibázott ezúttal, míg a pálya állapota egyre romlott. Hol csepergett, hol elállt, hol szakadt az eső, majd 1 óra és 29 percnyi játék után az öltözőbe vonultak Balázsék – meg kellett szakítani a mérkőzést.

Ezt követően jó 30 percig vártak és végül az elődöntők halasztása mellett döntöttek a szervezők.

AZ EDDIGI TÖRTÉNÉSEKET ITT OLVASHATJA!

A közvetítés betöltése néhány másodpercet igénybe vehet…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik