Tenisz: Baboséké lehet az Év párosa a WTA-nál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.09. 21:58
Babos Tímea és Kristina Mladenovic is esélyes arra, hogy az övék legyen az Év párosa a profi női teniszversenyeket szervező világszervezetnél (WTA).

A WTA honlapján kedden megjelent cikk szerint az idén az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon nyertes magyar, francia kettős mellett a másik három Grand Slam-tornán győztes duónak – CoCo Vandeweghe és Ashleigh Barty (US Open), illetve Barbora Krejcíková és Katerina Siniaková (Wimbledon, Roland Garros) –, valamint a három tornagyőzelmet begyűjtő belga Elise Mertensnek és holland Demi Schuursnak van esélye a díjra.

Babosék az Australian Open mellett még egy viadalon, Birminghamben diadalmaskodtak, emellett döntősök voltak a US Openen és Madridban.

A többi kategória jelöltjei között az Év játékosa cím várományosai között ugyancsak ott van a négy idei GS-torna-győztes (Simona Halep – Roland Garros, Angelique Kerber – Wimbledon, Oszaka Naomi – US Open, Caroline Wozniacki – Australian Open), továbbá az idén szerzett öt trófeájával legeredményesebb cseh Petra Kvitová.

A szülési szabadság után visszatért, korábbi világelső Serena Williams – aki két GS-finálét veszített el – az év visszatérői között lett jelölve.

A fenti kategóriák mellett az év legtöbbet fejlődött játékosát és az év felfedezettjét választják még meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik