Wimbledon: Babosék simán bejutottak a harmadik fordulóba

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 20:30
null
Babosék magabiztosan jutottak be a 3. fordulóba Wimbledonban (Fotó: Zádor Péter)
Babos Tímea és Kristina Mladenovic 6:2, 6:2-re győzött a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyében. A Roland Garrosról ismerős ellenfél érkezik majd a harmadik fordulóban.

 

A 12-es pályán, Babos és Mladenovic női párosbeli mérkőzése előtt zajlott a német Jan-Lennard Struff és a kazah Mihail Kukuskin találkozója, amely a negyedik szettben váratlanul félbeszakadt, a szurkolókat pedig kiküldték a lelátóról. Egy 60 éves nő esett össze a mérkőzés közben, de azonnal orvosi segítséget kapott, sikerült újraéleszteni, stabilizálni az állapotát, és a közeli kórházba szállítani.

A történtek miatt érthetően csúszott a program, magyar idő szerint 19 óra után kezdett az első kiemelt Babos, Mladenovic duó a Jennifer Brady, Alison Riske amerikai kettőssel szemben. A sorsolás keménységét mutatja, hogy ez még csupán a második forduló volt, miközben az idei Australian Openen a két páros az elődöntőben találkozott – akkor Babosék 6:4, 6:2-re nyertek.

Melbourne-ben hőség fogadta a teniszezőket, Wimbledonban viszont nagyjából 20 Celsius-fok és szeles, felhős időjárás – de esőszünetet így sem kellett még tartani a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, miközben a Roland Garroson, Párizsban szinte végig probléma volt az időjárással. Babosék viszont nem ezzel foglalkoztak, hanem az ellenfeleikkel: már az első gémben, Brady adogatójátékánál bréklabdákhoz jutottak – ezekkel még nem éltek, de Babos sikeres szervái után Riske-nél már értékesítették a fogadóelőnyt.

Sőt, Brady szervagéménél ismét brékeltek Babosék, így a láthatóan felszabadult és mosolygós páros 21 perc alatt 4:1-re elhúzott – az előnyt az 32 percig tartó játszma végéig megtartották (6:2). Az idei Roland Garros bajnoknői a második játékrészben is irányították a labdameneteket, 2:2-nél pedig újra sikerült elvenniük a bizonytalan Brady szerváját több remek megoldásnak köszönhetően. Sőt, Babos és Mladenovic az első szetthez hasonlóan rögtön a következő amerikai adogatójátékban is brékelt, így a magyar, francia kettős magabiztosan, 61 perc alatt 6:2, 6:2-vel jutott be a harmadik fordulóba.

„Érdekesen alakult a nap, hiszen az előttünk zajló mérkőzésen volt egy esemény, amely szerencsére végül nem lett tragédia, de az a szabály, ha tragédia történik, akkor aznapra lezárják a pályát, tehát nem tudtuk, hogy egyáltalán megrendezik-e a meccsünket, és ha igen, mikor és hol kezdte a sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Tímea. Kiválóan játszottunk, sokkal jobban talán nem is tudunk. Nehéz mérkőzésre számítottunk, jó párost alkotnak az amerikaiak, az előző fordulójukat úgy nyerték meg, hogy az ellenfelüknek nem volt bréklabdája. Végig olyan koncentráltan és jól teniszeztünk, hogy esélyük sem volt, nagyon boldogok vagyunk. Úgy is készültünk, hogy az első pillanattól kezdve a mi játékunknak kell dominálnia. A következő fordulóban megint az lesz a fontos, hogy párosként legyünk jobbak, mert Cornet és Martic inkább két nagyon jó egyéni teniszező. Mi vagyunk az esélyesek, de minden meccset komolyan kell venni az első ponttól az utolsóig.”

A páros következő ellenfele az Alizé Cornet, Petra Martic francia, horvát duó lesz, amelyet a Roland Garros második fordulójában 7:5, 6:1-gyel búcsúztattak el.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
2. FORDULÓ
NŐI PÁROS
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Jennifer Brady, Alison Riske (amerikai) 6:2, 6:2

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik