Tenisz: Babosék nyertek, Fucsovicsék kiestek Pekingben

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 10:22
null
Babos (balra) és Mladenovic nehezen lendült bele a játékba (Fotó: AFP)
A Pekingben zajló 8.3 millió dollár összdíjazású WTA-torna párosversenyének nyolcaddöntőjében az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó az Alizé Cornet, Petra Martic francia, horvát kettőssel találkozott. A párosban világelső Babos és francia társa az első játszmát rövidítés után, a másodikat pedig egyetlen adogatópontot vesztve nyerte meg és került a legjobb nyolc közé. A férfiaknál Fucsovics Márton a brit Kyle Edmund oldalán az első fordulóban kiesett.

Az első szettet ugyan jól kezdték az első fordulót erőnyerőként kihagyó Babosék, s éltek az első adogatójátékukkal, de a következő kettőt elvesztették. Mivel Marticék hozták a sajátjukat szerváit, hamar 4:1-re elhúztak.

Babosék azonban nem véletlenül első kiemeltek, sikerült felállniuk a dupla brékhátrányból és végül 55 perc után – játszmalabdát is hárítva – rövidítésben behúzták az első szettet.

A magyar, francia páros a második játszmában repülőrajtot vett – legalábbis az elsőhöz hasonlítva –, hiszen az első két adogatást egyaránt semmire hozták. Ráadásul közben Babosék elvették Cornet adogatását, így 3:1-re vezettek, s a harmadik semmire nyert adogatásuk után a brékelőnyt meg is duplázták, 5:2.

Mladenovic tehát a mérkőzésért szerválhatott és ugyan Marticék az első játszmalabdát még hárítani tudták – egyben első fogadópontjukat szerezték a második játszmában –, a másodikat már megcsinálták Babosék, akik végül 81 perc játék után bejutottak a legjobb nyolc közé.

WTA-TORNA, PEKING (8 285 274 dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Alizé Cornet, Petra Martic (francia, horvát) 7:6, 6:2

Fucsovics Márton párosban búcsúzott a 4 658 510 dollár (1.3 milliárd forint) összdíjazású pekingi kemény pályás tenisztornán.

A világranglistán egyéniben 45. magyar játékos kedden a párosok első fordulójában, a nyolcaddöntőben a brit Kyle Edmund oldalán két játszmában kapott ki a Rohan Bopanna, Edouard Roger-Vasselin duótól.

Fucsovics hétfőn egyesben az olasz Andreas Seppi ellen győzött az első mérkőzésén, és a nyolcaddöntőben a nyolcadik helyen kiemelt olasz Marco Cecchinatóval találkozik – aki egyébként megnyerte a budapesti tornát.

ATP-TORNA, PEKING (4 658 510 dollár, kemény pálya)
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Rohan Bopanna, Edouard Roger-Vasselin (indiai, francia)–Fucsovics Márton, Kyle Edmund (magyar, brit) 6:2, 7:6

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik