Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic döntős Madridban (Fotó: AFP)

 

A magyar, francia duó a legjobb négy között döntő rövidítésben győzte le a másodikként rangsorolt Andrea Hlavácková, Barbora Strycová cseh kettőst.

Babosék simán nyerték az első játszmát, a másodikban viszont a rivális hengerelt. A döntő rövidítésben a magyar, francia kettős 6:1-re elhúzott, ám a csehek egyenlítettek. Innen Babosék sorozatban három pontot szereztek, és végül a harmadik meccslabdájukat értékesítették.

Babosék a szombati fináléban az első helyen kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz párossal mérkőznek. Tőlük a 2015-ös wimbledoni elődöntőben, valamint idén március 15-én az Indian Wells-i elődöntőben kikaptak, idén január 26-án az ausztrál nemzetközi bajnokság döntőjében viszont a magyar, francia duó nyert.

A magyar játékos honlapján elmondta, hogy a pénteki meccsen a cseh páros egyre jobban játszott, ők pedig elveszítették a játékuk intenzitását, de örül annak, hogy a döntő rövidítésben hatékonyak voltak.

„Fontosak ezek a győzelmek, a tegnapi is, hiszen megmutattuk az ellenfelünknek, tudunk ellenük is győzni" – fogalmazott Babos.

Kiemelte azt is, hogy a szombati fináléban az egyik legnagyobb ellenfelük, Makarova és Vesznyina áll majd a háló túloldalán.

Babos jelezte: megkapta a hírt, hogy a jövő heti római tornán főtáblára került.

WTA-TORNA, MADRID (6 685 828 dollár, salak)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Andrea Hlavácková, Barbora Strycová (cseh, 2.) 6:2, 3:6, 10–8