Tenisz: szülinapi győzelem, már elődöntős Babos a francia salakon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 12:19
A világranglista 137. helyén álló Babos Tímea sima győzelemmel folytatta szereplését a Cagnes-sur-Merben zajló salakpályás női ITF-tenisztornán: az amerikai színekben versenyző Varvara Lepchenko (131.) ellen 6:4, 6:3-ra nyert, és bejutott a legjobb négy közé.

Babos jól kezdett Lepchenko ellen, hiszen ellenfele első adogatását rögtön el is vette az első játszmában és – ugyan a magyar lány 3:1-es vezetése után az amerikai 4:4-nél egyenlített – 5:4-nél, 32 éves ellenfele adogatásánál első játszmalabdáját kihasználva újabb brékkel megszerezte az első szettet.

A 49 percig tartó első játszma után a második sem sikerült sokkal rövidebbre: egy gyors brékváltás után mind a két játékos hozta saját adogatását Babos 4:3-as vezetéséig, aki ekkor nullára elvette ellenfele szerváját, és 5:3 után első meccslabdáját kihasználva 6:3-ra nyert.

Babos pályafutása során negyedik alkalommal találkozott Lepchenkóval, és negyedszer győzte le az amerikait. A tavaly áprilisi, monterreyi torna óta – ahol döntős volt – először nyert három meccset egymás után.

„Azért pici nyomás van az emberen, ha a születésnapján játszik. Korábban mindig legyőztem Lepchenkót, de nagyon szoros mérkőzéseink voltak. A mai negyeddöntő is szorosan alakult, de örülök is ennek. Úgy érzem, egyre jobban mozgok és a nehezebb helyzeteket is elfogadom fejben, jól oldom meg. Az is pozitív, hogy az elmúlt hetekben jóval több meccset nyertem, mint korábban. Ez egy jó kis születésnapi ajándék!” – nyilatkozott a honlapján Babos Tímea.

A 26 éves magyar játékos a harmadik helyen kiemelt svájci Stefanie Vögelével (113.) vagy a hetedikként rangsorolt brazil Beatriz Haddad Maiával (125.) csap össze a fináléba kerülésért – szombaton várhatóan délelőtt 11-től.

W80-AS ITF-TORNA, CAGNES-SUR MER (80 000 dollár összdíjazás, salak)
NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea–Varvara Lepchenko (amerikai) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik