Tenisz: Babos Tímea szakított edzőjével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 09:50
null
Thomas Drouet 2014 tavasza óta segítette Babos Tímea munkáját (Fotó: babostimea.hu)
Babos Tímea négy és fél év után szakított edzőjével, Thomas Drouet-val, a teniszező erről a közösségi oldalán számolt be.

„Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt majdnem 5 évet, amit Thomasszal együtt töltöttünk. Szeretném megköszönni neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, volt sok-sok nevetés, öröm, győzelmek és persze olykor bánat és könnyek is, de minden helyzetet együtt éltünk meg, igazi csapatként.

Nap nap után dolgoztunk a sikerért, megalkuvást nem ismerve; meg sem tudom számolni a hajnali edzéseket, vagy épp’ a konditeremben és teniszpályán töltött órák számát. Bármit is dobott elénk a sors, mi összetartottunk, mert jobbak akartunk lenni. Soha nem fogom elfelejteni, hogy Thomas segítségével lettem top 25-ös WTA-játékos, WTA-párosvilágelső, világbajnok és Grand Slam-bajnok.

Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, ám eljött a váltás ideje, ezért közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk úgy, hogy le kell zárni ezt a szép és sikeres időszakot. Nehéz lesz a váltás, de előre kell néznem, hiszen bőven vannak még megvalósítatlan céljaim és álmaim, s képesnek érzem magam arra, hogy fejlődjek, még jobb legyek. Még egyszer köszönöm Thomas munkáját, hitét és bizalmát, s a legjobbakat kívánom neked, barátom!” – olvasható Babos közösségi oldalán.

„„Én is szeretném megköszönni Tímeának! Mindennap keményen dolgoztunk egyénileg és csapatként is, büszke vagyok a közösen elért nagyszerű eredményekre! Természetesen mindig lehetünk jobbak, de jobban szeretem, ha a pozitív oldalt nézzük. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ebben a közegben a közös öt év nem számít „normálisnak”, ha nem vagy családtag. Erre is büszke vagyok, hiszen nagyon sok nehéz pillanatot kezeltünk eredményesen, soha nem hibáztattuk egymást, mindig arra gondoltunk, hogyan tudnánk javulni, hogyan tudnánk jobbak lenni.

Szeretnék köszönetet mondani Tímea családjának is, igazán nagy támogatást nyújtottak, még a legnehezebb pillanatokban sem ítélkeztek és nem is mondtak rossz véleményt. Hatalmas segítséget adtak hogy erős kapcsolatot és bizalmat építsünk ki Tímeával. Most úgy döntöttünk, hogy befejezzük a közös munkát. Úgy érezzük, eljött az a pillanat, amikor új célokra, új hangokra és új mondatokra van szükség. Az is biztos, hogy barátok maradunk!” – szerepel Thomas Drouet hivatalos Facebook-odalán.

Drouet 2014 tavasza óta segítette Babos munkáját, a szakember előtte hónapokon át Bernard Tomic ütőpartnere volt, az ausztrál játékos élete ATP-tornagyőzelmét vele érte el. Ezt követően Marion Bartolit segítette wimbledoni győzelemhez 2013-ban, majd a kínai Peng Suajjal dolgozott négy hónapot, és 2013 végén a kínai játékos megnyerte a páros-világbajnokságot.

Carole Bouchard on Twitter

A coaching news: Thomas Drouet not working with Timea Babos anymore. After years of a very successful partnership, the French coach has decided to move on to a new adventure with the Russian Anna Blinkova. Cc @WTA_insider @FortyDeuceTwits



A L'Équipe korábbi teniszszakírója, Carole Bouchard szerint a szakember a világranglista 102. helyén álló, 20 éves, orosz Anna Blinkova edzője lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik