Tenisz: Babos Tímea döntőbe jutott Ilkleyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.22. 15:44
null
Babos Tímea döntőbe jutott Ilkleyben (Fotó: Getty Images)
Babos Tímea bejutott az angliai Ilkleyben zajló 100 ezer dollár (29 millió forint) összdíjazású füves pályás női tenisztorna döntőjébe. Az elődöntőben 7:5, 6:3-ra legyőzte a holland Bibiane Schoofst.

 

A magyar teniszező kiválóan kezdett a világranglista 177. helyén álló Schoofs ellen, semmire hozta saját adogatását, majd fogadóként sem engedett pontot a hollandnak, így az első nyolc (majd kilenc) labdamenetet Babos nyerte meg. Ám teniszezőnk nem sokáig örülhetett, Schoofs kihasználta az első bréklabdáját, és ez a „duplabrék” még egyszer megismétlődött: a következő két játékban mind a ketten éltek az első lehetőséggel. Innentől már stabilan hozták a saját adogatójátékukat a felek, egészen 6:5-ig, ekkor Babos szintén az első labdát kihasználva brékelt, s behúzta az első szettet (7:5).

A második játszma az elsőhöz hasonló szellemben kezdődött, egy brék itt, egy ott. 4:3-nál ismét Babos került előnybe, s innen már nem hibázta el, a második mérkőzéslabdát beütve lezárta a találkozót (7:5, 6:3).

Babos ellenfele a fináléban a román Monica Niculescu (142.) lesz, akivel eddig pályafutása során öt alkalommal találkozott. Első három meccsüket a 31 éves román teniszező nyerte, rendre két szettben, legutóbbi két randevújuk azonban Babos sikerét hozta, ám immár 2016 februárja várnak a hatodik összecsapásukra.

TENISZ, ITF-VERSENY, ILKLEY
ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea–Bibiane Schoofs (holland) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik