Tenisz: Babos sajnálja, hogy nem lehetett Wimbledont elhalasztani

2020.04.01. 20:55
null
Babos máshogy tartja magát formában (Fotó: Tumbász Hédi)
A párosban háromszoros Grand Slam-torna-győztes Babos Tímea az M1 aktuális csatornának elárulta: már hétfőn kaptak olyan információkat, hogy a wimbledoni szervezők szerdán a törlésről döntenek majd, így nem lepte meg a döntés.

A magyar éljátékos „borzasztó szituációnak″ nevezte a koronavírus miatt kialakult helyzetet, de úgy véli, a legfontosabb, hogy megfékezzék a járványt, az embereket megóvják, így ez volt a megfelelő döntés.

„Azt sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani, hiszen a füves pálya nem engedi azt meg, hogy egy későbbi időpontban játsszunk rajta – mondta Babos, hozzátéve, ezzel a döntéssel az is biztossá vált, hogy július 12-ig egyáltalán nem lesznek tornák. – Most legalább megint tudjuk azt, hogy meddig nincsen verseny, így nyugodtabb szívvel tudunk itthon maradni és másféleképpen készülni, formában maradni.″

A 26 éves teniszező arról is beszélt, hogy jelenleg nincs mire edzeni, a Wimbledont követő tornákkal kapcsolatban is nagy bizonytalanság. Jelenleg így nem sportágspecifikus edzéseket végez, erősít és más olyan sportokat űz, amelyeket szeret, de nem volt rájuk lehetősége eddig.

A 134. wimbledoni tornára 2021. június 28. és július 11. között fog sor kerülni.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek