Babos Tímea uralta a mérkőzést (Fotó: AFP)

 

A világranglista 92. helyén álló, a selejtezőből főtáblára jutó Babos Tímea villámrajtot vett, két megnyert szervagém között az első lehetséges alkalommal elvette Jelena Ostapenko (vr-74.) adogatását. A magyar játékos a következő két adogatójátékait uralta, ám ahhoz, hogy ebből játszmagyőzelem legyen, a befejező gémben 0:40-ről kellett visszakapaszkodnia, majd egy negyedik bréklabdát is hárítania, végül a második szettlabdát kihasználnia (6:3).

A második játszmában Ostapenko nagy nehézségek árán, bréklabdát is hárítva hozta az első két adogatójátékát, a harmadikat azonban már elvette Babos, és a lépéselőnyt ezúttal is játszmagyőzelemre váltotta, méghozzá egy maratoni hosszúságú fogadógémben, a harmadik szettlabdát értékesítve (6:3).

Az összes adogatójátékát megnyerő magyar teniszező következő ellenfele a harmadik kiemelt cseh Karolína Muchová lesz, aki háromjátszmás csatában jutott túl a belga Alison Van Uytvanckon.

Kristina Mladenovicot (a világranglista 44. helyezettjét) nagyon sima két szettben győzte le a szabadkártyás japán Doi Miszaki (83.), aki vasárnap döntős volt a hirosimai tenisztornán. Az ott győztes honfitársa, Hibino Nao (87.) eközben kikapott az orosz Varvara Flinktől (149.).

A volt világelső, kétszeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol Garbine Muguruza (26.) szettelőnyről bukta el a tajvani Hszie Szu-vej (33.) elleni összecsapását.

WTA-TORNA, SZÖUL (250 000 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ

Babos Tímea–Jelena Ostapenko (lett) 6:3, 6:3
Muchová (cseh, 3.)–Van Uytvanck (belga) 6:4, 3:6, 6:2
Keys (amerikai, 5.)–Kaszatkina (orosz) 6:3, 6:4
Vekic (horvát, 7.)–Garcia (francia) 7:5, 6:2
Hszie Szu-vej (tajvani)–Muguruza (spanyol) 3:6, 7:6 (7–1), 6:1
Doj (japán)–Mladenovic (francia) 6:1, 6:2
Flink (orosz)–Hibino (japán) 6:4, 7:5
Putyinceva (kazah)–Kawa (lengyel) 6:4, 7:6 (7–4)