Tenisz: Babos három szettben kikapott a brékek döntőjén

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 17:25
null
Babos Tímea három szettben kikapott a döntőben Ilkleyben (Fotó: Zádor Péter)
Babos Tímea három szettben kikapott az angliai Ilkleyben zajló 100 ezer dollár (29 millió forint) összdíjazású füves pályás női tenisztorna döntőjében a román Monica Niculescuval szemben.

 

Babos ellenfele a fináléban a román Monica Niculescu (142.) volt, akivel pályafutása során korábban öt alkalommal találkozott. Első három meccsüket a román teniszező nyerte meg, rendre két szettben, legutóbbi két randevújuk Babos sikerét hozta. Egyébként már 2016 februárja óta vártak a hatodik összecsapásukra.

Arra az összecsapásra, amely ezúttal a 31 éves romániai rivális sikerét hozta, miután három szettben 6:2, 4:6, 6:3-ra felülmúlta Babost.

A magyar teniszező pokolian kezdte a mérkőzést, az első két adogatását elveszítette, így először 0:4 után tudott egyáltalán játékot nyerni. A második játszma már jobban indult, bár magabiztos teniszről egyik oldalon sem beszélhettünk: volt olyan periódus, amikor négy játékon át oda-vissza brékelték egymást Niculescuval.

A harmadik játszma megint csak hektikus teniszt hozott, Babos, majd Niculescu, majd újfent Babos bukta el az adogatását… Innentől Babos számára nem volt visszaút, és 5:3 után egy újabb brékkel Niculescu be is húzta a meccset.

TENISZ, ITF-VERSENY, ILKLEY
DÖNTŐ

Monica Niculescu (román)–Babos Tímea 6:2, 4:6, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik