Tenisz: Babos és Mladenovic lett az év párosa a WTA-nál

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 16:40
null
Babos (balra) és Mladenovic a világbajnoki trófeáért (Fotó: AFP)
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős lett az év párosa a női teniszversenyeket szervező WTA-nál.

A szervezet honlapja emlékeztet: a duó 2019-ben előbb döntőt játszott az Australian Openen, majd a Roland Garroson diadalmaskodott, később pedig megvédte címét az évzáró világbajnokságon.

A francia Kristina Mladenovic 2019. június 10-én az első helyre került a páros-világranglistán, s összesen öt hétig vezette a rangsort. Ezt Babos tavaly nyáron már elérte: júliustól – egy hét megszakítással október közepéig 13 héten keresztül állt az élen.

Mladenovic jelenleg a második helyen áll 6990 pontjával, Babos most a harmadik (6965 pont), vezet a cseh Barbora Strycova (7110).

A WTA az év legjobb párosa mellett további díjazottakat is bejelentett.

Az év legjobb női játékosa a világranglistát vezető, az év végi világbajnokságot, és az idei Roland Garrost megnyerő Ashleigh Barty lett, aki az első ausztrál világelső 1976 óta, és idei hat döntőjéből négyet megnyert.

Az év felfedezettjének a kanadai Bianca Andreescut választották, aki az év elején még a 152. helyen állt a világranglistán, miután idén megnyerte a US Opent, és három további tornagyőzelmének, valamint 57 megnyert és mindössze 7 elvesztett egyes meccsének köszönhetően a világranglista 4. helyéig jutott.

A legtöbbet fejlődő játékosa az amerikai Sofia Kenin lett, aki idén nyerte pályafutása első tornáját, három trófeát szerzett, és a világranglista 14. helyén zárta az évet.

Az év visszatérőjének a svájci Belinda Bencicet választották, aki idén első tornáját nyerte 2015 óta, a US Openen pedig a legjobb négyig jutott, és ott volt a világbajnokságon is. A WTA-ranglistán – sérülései miatt – 2017-ben a 318. pozícióba csúszott vissza, tavaly a 37. helyen zárt, jelenleg pedig a nyolcadik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik